Altı tip erkek, altı tip kadın kişiliği vardır. Hayatınıza alacağınız kişiyle uyum yakalayabilmek için kendi kişilik tipinizin farkına varıp seçimlerinizi ona göre yapmalısınız.

Alfa erkek

İlgiyi üzerinde toplayan, dışa dönük, karizma sahibi, özgüvenli, zekası yüksek ve kadınların genelde arzuladığı erkek tipidir. Liderlerdir. Ağırlığı olan erkeklerdir. Hükmedicidirler. Yönetmeyi severler. Ortama girdiğinde fark edilirler. Kadınları hayatlarının merkezlerine oturtmazlar. Cinsiyetçidirler. Erkek olmanın üstünlük olduğunu düşünürler. Flört etmeyi severler. Genelde takım elbiselidirler. Diğer erkek tiplerinin çoğuna üstünlük kurarlar. Duygusal olarak güçlüdürler. Katıdırlar. Duygularını ifade etmek onlara göre zayıflıktır bu yüzden de duygularını saklarlar. Alfa erkeklerinin yersiz öfke patlamaları vardır. Bu da duygularını içe attıkları içindir. Çoğu kadının birlikte olmak istediği erkek tipidir alfalar. Fakat onlar her kadını hayatlarına almazlar. Pasif kadınları sevmezler. Çoğu zaman kadınlar onların peşinden koşarlar. Alfa erkeklerin peşinden koşacağı kadın tipi genelde kendilerine has ışıkları olan, sakin bir güç olarak nitelendirilen sigma kadınlarıdır. Sigma kadınları alfa erkeklerin aklını başından alabilecek nadir kadınlardandır.

Beta erkek

Kendine güveni çok yüksek olmayan erkek tipidir. Çevresi tarafından sessiz ve mülayim görünürler. Görev adamıdırlar. Duygusaldırlar. Duygularını pek gizlemezler. Başarısız olmaktan korkarlar. Arkadaş canlısıdırlar. Yönetici alfa erkeklerinin yanında işlerini kovalayan bir beta erkeği muhakkak vardır. Uyum yetileri yüksektir. Kadınlara kraliçe gibi davranırlar ve fazla değer verirler. Mükemmel erkek olmak için çabalarlar. Kadınların ilk tercih ettiği erkek değildirler. Oysaki kadınların ideal erkek diye bahsettiği eş tipi beta erkeklerdir. Evlilikleri başarılıdır betaların. Dünyadaki erkeklerin birçoğu betadır. Zekidirler. Kişisel gelişime önem verirler. Risk almazlar. Kültürlü entelektüeldirler. Kadınlara fazlasıyla saygı duyarlar. Kadınları baş tacı yaparlar, romantik jestler yaparlar.

Sigma erkek

Sigma erkeklerinin farklı bir havası vardır. İnsanların hakkında ne düşündüklerini önemsemezler. Sessizdirler. Yalnızlığı severler. Kendisine liderlik edilmesini hiç sevmezler. Kendileri liderdirler. Zekidirler. Mizahları kalitelidir. Kendilerinden daima emindirler. Başına buyruk hareket etmeyi severler sigmalar. İkna yetenekleri kuvvetlidir. Özgüvenleri tamdır. Gizemli yanları vardır. Kadınların ilk başta dikkatini alfalar gibi çekmese de karşı cinsini kolayca etkileyebilirler. Tuttuğunu koparan tiplerdir sigmalar. Manipülasyonda üstlerine yoktur. Bağımsız ruhludurlar. Sıkıya gelemezler.

Omega erkek

Kendi başlarının çaresine çok iyi bakabilen erkek tipidir. Dostlukları çok iyidir. Alfa erkekler gibi egosu yoktur. Alfa erkekler herkesin üzerinde hayranlık uyandırmayı severken, omegalar buna değer vermezler. Kadın ve paranın peşinde değildirler. Küçük ve huzurlu bir hayatları olsun isterler. Evde koltukta TV izleyerek ve PC oyunları oynayarak ömür geçirebilirler. İlişkilerinde partnerinin ona özel alan bırakmasını arzularlar. Liderlik etmeyi de liderlik edilmesini de sevmezler. Kendisinin lideri yine kendisidir bir omega erkeğinin. Bu yüzden de alfalarla pek anlaşamazlar. En zeki erkekler genelde omegalardan çıkar. Kadınlar tarafından pek tercih edilen erkek değildir omegalar ve bu konuda pek uğraşları da yoktur. Seçicidirler. Yeteneklidirler.

Gamma erkek

Her ortama ayak uyduran, kendi halinde, içe kapanık tiplerdir. Soğukkanlıdırlar. Hep büyük planları vardır. Büyük düşünürler. Mantık çerçevesinde kararlar alırlar. İlişkileri uzun solukludur. Gerçekten aşık olduklarında beta erkeğine benzer davranışlar sergilerler. Kendilerini sürekli geliştirirler gamalar. Filozoflar genelde gamalardan çıkar. Alfaların yönetmekte zorlandığı tip olduklarından alfalarla anlaşamazlar.

Delta erkek

Fiziksel ve mental açıdan zayıf erkek tipidir. Diğer erkek tiplerine yancılık ederler. Kendi gelişimlerine önem vermeyip güçlü bir erkeğin yanında bulunarak onun gücünden yararlanmaya odaklı yaşarlar. Yalancı, düzenbaz, patron yalakası, dedikoducu, kadınları aşağılayan ve kadınlarla anlaşamayan, kadınlara nefret söylemlerinde bulunan, alfa erkekmiş gibi davranan tiplerdir.

Sevgilerimle…