Millet bahçesinde çalışmaların sonuna gelindi sanırım, eksikliklerine yanlış planlanmış olmasına rağmen alanın yeşil olarak değerlendiriliyor olması başlı başına anlamlı.
Son yıllarda ranta betona teslim edilen yeşil alanlar düşünüldüğünde!
Çok daha iyisi olabilir miydi, mümkündü. En önemlisi tarihi değeri olan, yıkım anına kadar bu şehirde yaşayan hemen hemen her yurttaşın anı biriktirdiği Çark Mesire alanı eski halini almalıydı.
Şehirler değerleriyle ve tarihleriyle yaşarlar. Maalesef önemli değerimiz ve simgemiz olan Çark Mesire alanı Millet bahçesi içerisinde yer bulamadı.
Bundan sonrası için mümkün mü, bilemiyorum, umarım bu hatadan dönülür, aksi halde görülecektir ki Çark Mesire yeri yoksa Millet bahçesi de bir ayağı eksik kalacaktır.
Kent park ve Millet bahçesi bir bütün halde değerlendirilebilirdi, tek parça geniş park planlanabilirdi, bu imkandan da yararlanılamadı.
Millet bahçesinin hizmete açılmasını takiben gözlerden kaçmaması gereken önemli bir ayrıntı var, o da araç yoğunluğunun artacak olması.
Mevcut düzenlemede araç trafiğini rahatlatacak, bunun yanında araç parkına cevap verecek düzenleme yapılmadığı görülmekte.
Yakın bir zamanda yıkılan İmam Hatip okulu ve askeri lojmanların bulunduğu alanı iki okul inşaatı başlanacağı bilgisi paylaşılmıştı.
Araç trafiğini akıtmak bir yana park sorunu bir hayli baş ağrıtacağa benziyor.
Ofis sanat merkezinin bulunduğu alanı merkez alarak pergelle bir daire çizelim araç parkına uygun tek bir adres gösterilemez.
Kent parkın yüzme havuzu bölgesinde yeterli  sayıda araç barındırılamayacak oto park ve yol kenarları parkı.
Ofis sanat merkezi ve Çark Caddesi arasında kalan tüm sokaklar gelişi güzel otopark haline dönüştürülmüş ve içinden çıkılamaz boyut kazanmış.
Millet bahçesinin açılması ve ardından iki okulun hizmete sunulması halinde bölgenin akıbetinin ne olacağı ortada.
Otopark sorunu çözümünün yanında bölgede tek yönlü trafik akışını sağlamak, kısmen de olsa trafiği rahatlatacaktır.
Millet bahçesinin açılışı aksi halde huzurun adresi olmayacak.
                                                                           &&&&&&&
                                                                        
Adapazarı belediye meclis toplantısında, Çocuk Hakları Sokağı’na verilen ödülü almak üzere 12 kişilik meclis üyelerinden oluşan heyetin Paris’e gideceği bilgisinin CHP’li meclis üyesi Haluk Akbay’ın çıkışı üzerine öğrendik.
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanlığından bir açıklama paylaşılmıştı.
Tasarruf tedbirleri adı altında %70 seviye üzerinde ki projeler tamamlanacak aksi halde tasarruf tedbirleri gereği projelerin durdurulma kararı açıklanmıştı.
Ekonomik krizin hayatın her alanını etkilediği ortada olduğu şu günlerde böylesi keyfiyete ait gezi planlaması neyin nesi.
Akbay’ın Paris seyahatini bu gerekçeyle red etmiş olması ne kadar doğru ise seyahate gitme kararının alınması da o denli yanlış karardır.
Borç batağı içerisinde ki Adapazarı Belediyesinin Paris’e harcayabileceği bütçesi var mı!!!

[email protected]