Başsavcılığın Medya İletişim Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince örgüt mensuplarının ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Bu çalışmalar doğrultusunda belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Soruşturma kapsamında, Yalova’da terör örgütü bağlantılı olarak gerçekleşen ve 3 emniyet mensubunun şehit edildiği saldırıyla ilgili sosyal medya üzerinden DEAŞ propagandası yaptığı tespit edilen 28 şüpheli ile örgüt içerisinde aktif faaliyet yürüttüğü belirlenen 1 şüpheli olmak üzere toplam 29 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

31 Aralık 2025 günü saat 01.00 itibarıyla İstanbul genelinde 29 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, tüm şüphelileri yakalayarak gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümana el konulduğu bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasında, terör örgütleriyle mücadelenin hukuk çerçevesinde, azim ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: BASIN BÜLTENİ