Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetine icabet ederek Karabağ’a hareket etti. Erdoğan’ı Atatürk Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir uğurladı.
GENİŞ HEYET EŞLİK ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan ziyaretinde eşi Emine Erdoğan da kendisine eşlik etti.
Heyette ayrıca Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu ve TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım yer aldı.
ALİYEV İLE İKİLİ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRECEK
Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ikili görüşme gerçekleştirmesi planlanıyor.
Görüşmede Türkiye ile Azerbaycan arasındaki siyasi, ekonomik ve stratejik iş birliğinin çeşitli yönleriyle ele alınması bekleniyor. İki liderin ayrıca bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacağı bildirildi.
ZAFER GÜNÜ KAPSAMINDA ZİYARET
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan ziyareti, ülkenin Zafer Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştiriliyor. Ziyaretin, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki güçlü ilişkilerin ve iki ülke arasındaki dayanışmanın pekiştirilmesi açısından önem taşıdığı değerlendiriliyor.




