Adliye önünde olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken meydan bariyerlerle çevrildi, çok sayıda çevik kuvvet ekibi konuşlandırıldı. İçeriye yalnızca işleri olduğunu belgeleyen vatandaşlar alınabildi.

“300 Gündür Randevularımı Adliye Koridorlarına Veriyorum”

Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Özgür Çelik, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “Ben, 300 gündür randevularımı adliye koridorlarına veriyorum. İnsanlara ‘Gelin 7. katta görüşelim’ diyorum. Bu durum tamamen Anayasal hakların ihlalidir” dedi.

Çelik, iki yıldır görevde olduğunu ve şimdiye kadar hakkında hiçbir soruşturma açılmadığını hatırlatarak, “İl başkanlığı binamız dahi davalık hale getirildi. Ben üç ayrı davadan toplam 28,5 yıl hapis istemiyle yargılanıyorum. Bunun sebebi çok açıktır: Ben ve arkadaşlarım, iktidara yürüyen kararlı neferleriz” ifadelerini kullandı.

“Biber Gazı Müdahalesi Kanunsuzdu”

Çelik, olay günü yaşananları da anlatarak, “Hiçbir ‘dağılın’ anonsu yapılmadan emniyet yetkilileri vatandaşa biber gazı sıktı. O gün orada binlerce yurttaş vardı, ancak özellikle seçilmiş CHP’liler yargılanıyor. Bu davalarla topluma gözdağı veriliyor” dedi.

İddianamede geçen polis yaralanmalarına ve kamu malına zarar iddialarına da değinen Çelik, “Beş müştekiden üçü şikâyetçi değil. Raporlarda herhangi bir zarar olmadığı belirtiliyor. Buna rağmen dosyaya dahil edilmişler” diyerek suçlamaların asılsız olduğunu savundu.

“Dört İddianın Dördü de Asılsız”

CHP Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Erdem Kara da savunmasında, “Hiçbir uyarı, ihtar olmadan müdahale ettiler. Bana yöneltilen iddialar asılsızdır. Bu dava hukuk tarihine kara leke olarak geçecektir” diyerek beraatini talep etti.

Duruşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanvekili Nuri Aslan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ve İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu da takip etti.

Sanıklar, “görevi yaptırmamak için direnme”, “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen dağılmama”, “kasten yaralama” ve “kamu malına zarar verme” suçlarından 3 yıl 11 aydan 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Kaynak: ekonomim