Gerçek gündem: Geçim
Pazarın girişinden çıkışına kadar tüm tezgâhları gezen CHP heyeti, esnaf ve vatandaşların sorunlarını birebir dinledi. Ziyaret boyunca en sık duyulan ifadelerin “Geçinemiyoruz” ve “Yetmiyor” olduğunu belirten İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, “Pazarın her köşesinden aynı çığlık yükseliyor. Tablo sanılandan çok daha ağır” dedi.
“Siyasi matematiğin çok ötesinde”
Pazardaki gözlemlerin yalnızca rakamlarla açıklanamayacağını vurgulayan Çeroğlu, “Akyazı’da oy oranları bilinir. Ancak bugün gördüğümüz tablo siyasi matematiğin çok ötesinde. Vatandaş geçim derdinden yorgun ve umutsuz. Biz sadece gezmiyoruz; dinliyor, dertleşiyor ve not alıyoruz. Sofralardan eksilen her lokmanın hesabını sormak için sahadayız” ifadelerini kullandı.
Esnaf yaka silkiyor
Artan girdi maliyetleri ve düşen alım gücünün pazarcı esnafını zorladığını aktaran Çeroğlu, “Birçok esnaf satışların her geçen gün düştüğünü söylüyor. Vatandaş ise pazar çantasının boş kaldığını, sebze-meyveyi tane ile aldığını dile getiriyor. Ülkenin geldiği tablo bu” diye konuştu.
İlçede önemli sinerji
Ziyaretin, Akyazı İlçe örgütüyle koordinasyon içinde gerçekleştiğini belirten Çeroğlu, İlçe Başkanı Mustafa Sağır ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Çelikbaş’a misafirperverlikleri için teşekkür ederek çalışmanın ilçede güçlü bir sinerji oluşturduğunu ifade etti.
“Tek tek not aldık”
Saha çalışmasına İl Yöneticisi İbrahim Bircan, İl Kadın Kolları Sekreteri Çiğdem Üzgün ve Örgütlerden Sorumlu İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nilüfer Korkmaz’ın da katıldığını belirten Çeroğlu, “Esnafı ve vatandaşlarımızı tek tek dinledik, sorun ve talepleri not aldık. CHP’li kadınlar olarak geçim mücadelesi veren her yurttaşın sesi olmaya; yan yana, omuz omuza, bu düzen değişene kadar yürümeye devam edeceğiz” dedi.





