Etkinlikle, erken doğumla hayata merhaba diyen miniklerin yaşam mücadelelerine dikkat çekmek, ailelerin bu süreçte yaşadığı zorlukları görünür kılmak ve yenidoğan bakımının önemini vurgulamak hedeflendi.

Etkinlikte konuşan Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, prematüre doğumun hem aileler hem de sağlık ekipleri için hassas ve yoğun emek gerektiren bir süreç olduğunu belirterek, “Hastanemizin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, alanında deneyimli ekibi ve modern alt yapısıyla bu mücadelede en güçlü desteği sunmaktadır. Bugün burada, erken doğan miniklerimizin hayata tutunuşlarını birlikte kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm prematüre bebeklerimize ve ailelerine sağlık, güç ve umut diliyorum” dedi.

Etkinlikte sunum yapan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlu Hemşiresi Burcu Korkut ise, prematüre bir bebeği anne-babasının kucağına verdikleri ilk günün ekibi için adeta bir bayram günü olduğunu ifade etti.

Programa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Uz. Dr. Aslı Okan, Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sibel Yiğit, hastane yönetimi, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ekibi, sağlık çalışanları ile hastanede doğan prematüre bebekler ve aileleri katıldı. Etkinlik, pasta kesimiyle sona erdi ve katılımcılara hem duygusal hem de farkındalık dolu bir deneyim yaşattı.

Kaynak: AA