Bürokratların Adını Kullanarak Yardım Topluyorlar

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Genel Sekreter Fikret Bayhan ile kurum bürokratlarının isimleri kullanılarak vatandaşlardan nakdi yardım talep edildiği yönünde ihbarlar alındığı belirtildi.

Dolandırıcıların, engelli bireylerin ihtiyaçlarının karşılanacağı gerekçesiyle araç, bisiklet, medikal cihaz, tekerlekli sandalye ve benzeri ekipmanlar için para istediği ifade edildi.

Yasal Süreç Başlatıldı

Belediye, gelen ihbarların ardından Hukuk Müşavirliği aracılığıyla konunun Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildiğini ve dolandırıcılara yönelik yasal sürecin başlatıldığını açıkladı.

"Hiçbir Bürokatımız Böyle Bir Talepte Bulunmaz"

Büyükşehir Belediyesi açıklamasında, belediye veya herhangi bir bürokrat adına vatandaşlardan yardım ya da para talebinde bulunulmasının kesinlikle söz konusu olmadığı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

"Sakarya Büyükşehir Belediyemizin Genel Sekreteri Fikret Bayhan ve kurumumuz bürokratlarının adı kullanılarak engelli vatandaşlar için araç, bisiklet, medikal cihaz, tekerlekli sandalye ve benzeri ihtiyaçların temin edileceği gerekçesiyle nakdi yardım talebinde bulunulduğu bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Bu bilgi üzerine Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliğimiz tarafından konu İl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirilmiş ve yasal süreç başlatılmıştır. Büyükşehir Belediyesi veya kurumumuzun herhangi bir bürokratı adına talepte bulunulması söz konusu değildir."

Vatandaşlara Çağrı

Büyükşehir Belediyesi, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşların dikkatli olmalarını istedi. Yetkililer, belediye yöneticileri veya bürokratlarının isimleri kullanılarak yardım ya da para talebinde bulunulması halinde vatandaşların vakit kaybetmeden Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi vermelerini istedi. Belediyeden yapılan açıklamada, kamuoyunun bu tür girişimlere karşı duyarlı olması çağrısında bulunuldu.

Kaynak: Sakarya Büyükşehir Belediyesi