Bir evin tavanını ve duvarlarını tamamen kaplayan uğur böcekleri, görenleri hayrete düşürdü. Ev sahibi, her köşeye yayılan rengarenk böcekleri görünce büyük şaşkınlık yaşadığını belirtti.
Uzmanlardan Açıklama
Uzmanlar, söz konusu böceklerin Coccinella septempunctata türüne ait olduğunu ve genellikle zararsız olduklarını belirtiyor. Ancak toplu şekilde ortaya çıktıklarında evlerde rahatsız edici bir görüntü oluşturabiliyorlar.
Uğur böceklerinin korunma refleksi de dikkat çekiyor. Tehlike hissettiklerinde, bacaklarının birleşim yerlerinden kötü tat veren bir sıvı salgılayarak kendilerini savunuyorlar.
Karasu halkı, böceklerin evlerden uzaklaştırılması için yetkililerden ve doğal yöntemlerden destek bekliyor. Bu renkli ama toplu halde rahatsızlık veren misafirler, ilçede kısa süreli de olsa gündeme damga vurmuş durumda.