“Fırat’ın İncisi” olarak bilinen ilçede başlatılan yeni cadde çalışması, hem kent içi trafiği rahatlatacak hem de vatandaşların ulaşımını kolaylaştıracak.

Belediye ekipleri, güzergâhta hummalı bir şekilde terasman (zemin hazırlık) çalışmalarını sürdürüyor. Yeni yol, Meydan Mahallesi Eski Hastane Caddesi’nden başlayarak Dr. Abdülkadir Erdil Caddesi üzerinden Karataş Sokağı’na kadar uzanacak.

Yaklaşık 2 kilometrelik uzunluğa sahip olacak cadde, Birecik’te yapımı tamamlanan yeni devlet hastanesine doğrudan ulaşımı sağlayacak. Proje kapsamında ayrıca Karataş Sokak üzerinden hastaneye bağlantıyı kolaylaştıracak yeni bir köprü inşası da planlanıyor.

Alternatif güzergâh ile şehir içi trafik hafifleyecek

Çalışmalar tamamlandığında vatandaşlar, şehir merkezine girmeden bu yolu kullanarak hem yeni devlet hastanesine hem de Şanlıurfa karayoluna doğrudan ulaşabilecek. Bu sayede şehir içi trafik yükü azalacak, ulaşım süresi de önemli ölçüde kısalacak.

Kaynak: İGF