Hayatınıza öyle birini alın ki; mesela siz durgun bir denizken, o hırçın dalgalar misali neşesiyle oradan oraya salınsın. Siz sakin bir liman olun, o ise limanın neşesi olsun. Siz evcimen olun, onun bir ayağı dışarda olsun.

Bir ilişkide zıtlık çok önemlidir. Kendinize benzeyen değil, size farklı güzellikler sunan biriyle birlikte olun. Farklı çevreden, farklı hayatı olan, farklı meslek yapan, farklı arkadaş ortamından…

Seçiminizi sizden farklı birinden yana yaparsanız ilişki içerisinde olduğunuz kişiyle sanılanın aksine daha az çatışma yaşarsınız. İki tarafta birbirine eksiktir çünkü ve bu eksiklikleri birbirinden tamamlarlar. Ben senden daha iyi biliyorum üstünlüğü birliktelikleri zedeleyen bir olgudur. Kimse bildiği bir şeyde karşı taraftan pasif kalmak istemez. Sen biliyorsan oda biliyordur. Senin arkadaşınsa onunda arkadaşıdır. Senin o ortamda yerin varsa onunda yeri vardır. Sen olsan da, olmasan da…

Ama bunun aksi olursa; sen biliyorsan o senden bunu öğreniyordur, senin arkadaşınsa onun sensiz bir unsuru yoktur, senin o ortamda yerin varsa onun o ortamda yeri sen var olduğun sürece vardır. Yani iki tarafta birbirine bir adım geridir. İki tarafta da üstünlük yarışı yoktur. İki tarafta karşısındaki için en iyi bilendir.

Sizden farklı biriyle birlikte olmak sizi dengede tutmaya yardımcı olur. Aşırılığa kaçmamış olursunuz. Hayatınızda heyecan olur. İlişki içerisinde olduğunuz kişiden bağımsız olabileceğiniz alanınız olur. Buda sizin özgürlüğünüzü genişletir. Kişiliğinizi, kendinize olan özgüveninizi yükseltir.

Ve karşınızdaki insana daha verici olursunuz.

Sevgilerimle…