Palamut ve Torik Geçen Yıl Rekor Kırdı
Türkyılmaz, geçen yıl palamut ve torik avcılığında ciddi artış yaşandığını, hamsi, sardalye ve istavrit gibi küçük balıklarda ise miktarın düştüğünü söyledi. Bu yıl palamut ve torik balıklarında üretim artışı beklenmediğini dile getirdi.
Bilimsel Çalışmalar Bolluğu Müjdeledi
Türkyılmaz, bilimsel çalışmalar ve il müdürlüklerinden alınan geri dönüşlere göre iyi bir sezon beklendiğini belirtti. Hamsi ve istavritte üretim bolluğu yaşanacağını vurgulayan Türkyılmaz, Marmara Denizi’nden başlayan göstergelere dikkat çekti. Öte yandan, iklimsel değişimlerin denizlerin yapısını etkilediğini, 0,1 derecelik sıcaklık artışının bile çalışmaların yeniden gözden geçirilmesini gerektirdiğini ifade etti.
Balıkçılar Umutlu
Bursa’nın Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Dalarel, balıkçıların büyük bölümünün yeni sezon hazırlıklarını tamamladığını ve sektörün umutlu olduğunu belirtti. Dalarel, küçük balıkların derin sularda serinlediğinde yüzeye çıkacağını ifade ederek, "Umarız bu yıl güzel bir sezon geçiririz" dedi.
Kooperatif İkinci Başkanı Kadir Aksu ise hamsi ve istavritte artış olacağını vurgulayarak, liman yetersizliklerine dikkat çekti. Aksu, Gemlik Kooperatifi olarak limanların kooperatiflere devredilmesini istediklerini ifade etti.