MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Çöktü dediler dimdik doğrulduk. Baraja takılacağımızı söylediler, coşkun ırmaklar gibi taştık. Onlar bizi tanımıyor, melun niyet sahiplerini biz gayet iyi biliyoruz. Yaklaşan hesap gününü de dört gözle bekliyoruz" dedi. Açıklamasının devamın Bahçeli, asgari ücretle ilgili "Vatandaşlarımızın döviz kurundaki dalgalanmalardan korunarak insanca yaşayacakları maaşı destekliyor, üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyorum" diye konuştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri sonrasında partisinin ilk grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Kiralık anket şirketlerinin kuyruklu yalanlarını ezip geçtik. Çöktü dediler dimdik doğrulduk" diye konuştu. "MHP ve Cumhur İttifakı Türkiye'mize kapsayıcı bir anayasa kazandırmak için elini taşın altına koymaya hazırdır" diyen Bahçeli, "100 maddelik anayasa teklifimiz müzakere edilmek için hazırdır" ifadelerini kullandı.
Bahçeli'nin açıklamasından satır başları:
"BU KÖKLEŞEN İSTİKRARIN SOMUT BİR YANSIMASIDIR"
Birinci yasana yılının birinci grup toplantısına hepinizi hürmetle selamlıyorum. Milletvekili seçilen siz değerli arkadaşlarımı ayrı ayrı kutluyorum. TBMM'nin bu yeni yasama dönemi ülkemize, milletimize ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum. Üstlendiğiniz tarihi sorumluluğun hakkını vereceğinize inanıyorum.
Bildiğiniz gibi 14 Mayıs'ta yapılan milletvekili seçimlerinin kesin sonuçları 30 Mayıs'ta ilan edilmiştir. TBMM üyeleri olarak millet hizmetine başlayarak namuz ve şeref üzerine ettiğimiz yemin paha biçilemez. Tam tersi davranışlar bu yeminin sembolik bir seremoniye dönüşmesine yol açacaktır.
28 Mayıs'ta yapılan ikinci tur Cumhurbaşkanı seçimlerinden 6 gün sonra kabinenin açıklanması mühim bir gelişmedir. Bu kökleşen istikrarın somut bir yansımasıdır. Kurulamayan koalisyon hükümetlerinden ne iz ne de eser kalmıştır. Parlamenter Sisteme dönüş hayalde kalmıştır.
"100 MADDELİK ANAYASA TEKLİFİMİZ GÖRÜŞÜLMEYE HAZIRDIR"
MHP ve Cumhur İttifakı Türkiye'mize kapsayıcı bir anayasa kazandırmak için elini taşın altına koymaya hazırdır. 100 maddelik anayasa teklifimiz hazırdır. MHP yeni anayasa konusunda sık sık tekrarladığı çalışmalarını bitirmiş ve metin yazımı tamamlanmıştır. Teklif maddelerimiz müzakere edilmek için hazırdır.
ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: SÖZ VERİYORUM
Asgari ücretle geçinen kardeşlerimizin emekli ve memurlarımızın döviz kurundaki dalgalanmalardan korunarak insanca yaşayacakları maaşı destekliyor, üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyorum." /haber merkezi