Yangının ortasında kalan 48 dönümlük nektarin bahçesi, etrafı küle dönmesine rağmen alevlerden zarar görmeden kurtuldu. Bahçenin sahiplerinden Hamdi Ülgen, “Biz burayı sürekli suladığımız için kurtardık. Çok korktuk, burada dev alevler vardı” dedi.

Köylüler Traktörlerle Yangına Müdahale Etti

Gürsu İpekyolu Mahallesi’ndeki TOKİ Konutları ile Kestel Ağlaşan Mahallesi arasındaki bölgede çıkan yangında hasar tespit çalışmaları sürüyor. Ormanlık alanların büyük kısmı alevlere teslim olurken, nektarin bahçesi yangının ortasında adeta bir yeşil ada gibi kaldı.

Bahçenin 24 dönümlük kısmının sahibi olan Karahıdır Mahallesi sakini Hamdi Ülgen, yangın günü köylülerle birlikte traktörlerine su tankerleri bağlayarak söndürme çalışmalarına katıldıklarını söyledi. Ülgen, yangının bahçelerine sıçramamasını ise düzenli bakım ve temizlik çalışmalarına bağladı.

“Zemindeki Kuru Otları Temizlemiştik”

Ülgen, “Bahçemizdeki kuru otları zamanında temizledik, sürekli sulama yaptık. Yangın anında çok büyük korku yaşadık, çünkü buraya kadar alevler gelmişti. Ancak sulama ve temizlik sayesinde bahçemiz yanmadı. Köy olarak biz de şaşırdık, etraf tamamen kül oldu ama bahçemiz yeşil kaldı.” ifadelerini kullandı.

Yetkililer, yangının etkili olduğu bölgede hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve yangınla mücadelede bireysel önlemlerin de ne kadar önemli olduğunun bu örnekle bir kez daha görüldüğünü belirtti.

Kaynak: ekonomim