Adapazarıspor ilk yarıyı lider bitirince bütün gözler üzerine çevrildi.
Başlayan ikinci yarıyla birlikte grubunda takımların istisnasız hepsinin hedefi haline geldi.
Oynanan her maç, Hikmet Sevim’in başarılı takımı için final havası niteliği taşımaya başladı.
Önce Akçakoca beraberliği, sonra Çıksalın yenilgisi derken, ilk yarısını 2-0 galip bitirdiği final havası taşıyan maçta, son saniyede yenilen golle kaybedilen iki puan derken, bu iş bitti gözüyle olaya yaklaşan rakiplerine gelen cesaret ve moralle, sıkıntılı bir sürece giriverdi takım bütünüyle…
Son Kütahya maçı bir anlamda bu stresten arınıp yeniden çıkışa geçme karışlaşmasıydı.
Adapazarıspor bu şansı, yakaladığı gollerle 90. dakikaya taşımasına rağmen, ne yazık ki birkaç saniye daha dayanamadı ve güçlü rakibiyle berabere kalarak sıkıntıya devam davetiyesi çıkardı.
Maçın başarılı ismi Metin Çalışkan, karşılaşmanın sona ermesi yakınken, rakibi ile gereksiz ve dahi lüzumsuz dalaşmaya girince başlayan gergin ortam, maalesef Adapazarıspor’u avucunun içine alıp sımsıkı tuttuğu üç puanın ikisinden etti.
Sen yetenekli ve vazgeçilmesi zor bir futbolcu olabilirsin ancak takımına kötülük yapmak gibi bir hakkın olamaz, olmamalıdır da…
İnsan galipken rakibin kışkırtmalarından kaçacağı yerde, sen yangına elinde benzin bidonu ile koşarsan, sonunda olacağı budur.
Şimdi otur, al başını iki elinin arasına “Ben ne yaptım” diye düşün ve keskin sirkenin küpüne verdiği zararı hesap eyle hafta boyunca...
Acemi bir mahalle topçusu gibi rakibe horozlanmak, senin gibi geleceği olan bir futbolcuya yakıştı mı!
Şampiyonluk yarışında sizi zorlayacak en güçlü rakibin belini kırma fırsatını, basit kaprislerine kurban eden Metin, takım arkadaşlarına hele de kırık tarak kemiğiyle olağanüstü mücadele eden Ali Yavuz’un yüzüne nasıl bakacak.
Sanırım bu maç onun açısından ders çıkarılacak bir karşılaşma olur da, bir daha bu çirkinliğe kalkışmaz…
Bu son olsun diyerek, Bizim Bahçe’den iri dikenli kaktüsler gönderelim istedik Metin Çalışkan’a…
TOÇOĞLU BU DEFA ECZACILARI AĞIRLIYOR
Geçen hafta bir grup işadamıyla Ormanpark’ta yenilen akşam yemeğinde ilde yürütülen siyasetin belediye yönüyle değerlendirmesi, yapılan, yapılmakta olan yatırımlar ve devreye giren projelerin oluşturulduğu izlenimler konuşulmuştu.
O toplantının bir benzeri daha gerçekleşecek, bu akşam Ormanpark’ta…
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun konukları, eczacılardan oluşuyor.
İlin tanınmış eczacıları ile bir araya gelecek olan Başkan Toçoğlu halkın nabzını tutmada ve vatandaşın taleplerinin öğrenilmesi adına bu tür toplantıların son derece yararlı olacağına inanıyor.
Yaklaşan yerel seçimler öncesi takip edilecek yöntemi belirlemede yol gösterici bilgiler ve özellikler içeren toplantılardan istifade etmek ve geleceği buna göre planlamada Başkan Toçoğlu ve ekibine kolaylıklar dileyelim istedik.
Sanırım bu tablo diğer partiler için de örnek olacak ve bundan böyle onlar da aynı yolu izleyecektir, bir ihtimal...
Seçim öncesi ilin siyasi gündemini renklendirecek partilere ve Başkan Toçoğlu’na, bu duygularla “Menekşeler” gönderelim istedik.
KİME SORSAN GRİP
“Grip hiç bugüne kadar böylesine etkili ve yatağa düşürücü olmadı” diye başladı sözlerine, ilimizin sevilen işadamlarından SATSO Meclisi Üyesi Nedim Paker…
Onu doğrulayan o kadar çok hasta var ki, örtü döşek yatağa düşmüş, say say bitmez…
Bugünlerde hastalık çıkmış cadde, sokak, köşe bucak, kimi yakalarsa yatırıyor…
Ne doktorlar yetişebiliyor tedaviye, ne yazılan ilaçlar yeterli oluyor ayağa kaldırmaya…
Evlerinde istirahate çekilip hastalığı yenmeye çalışanlar kadar, ayakta geçirmeye direnen pek çok vatandaş yakalanmış bu mendebur hastalığa…
“İlin yetkilileri, sağlık teşkilatı, müftülük, toplu bulunulan yerler için önlemler alıp hasta olanları taşıyıcı olmaktan uzak tutacak tedbirler almalı” diyenlerin sayısı her geçen gün kabarıyor.
Nedim Paker’e şifa çiçeği “Itırlar” gidiyor Bizim Bahçe’den, iyileşip ayağa kalkması adına tez elden…