Gösterimin ardından film ekibi, seyirci karşısına çıkarak bir söyleşi gerçekleştirdi. Yönetmen Doğa Can Anafarta, oyuncular Ecem Erkek, Nilperi Şahinkaya ve Baran Bölükbaşı ile yapımcı Emre Oskay, film sürecine dair izlenimlerini paylaştı.
Oyuncu Baran Bölükbaşı, Antalya’da aldığı oyunculuk eğitimine atıfta bulunarak, “Bu yüzden filmi sizinle burada izlemek çok güzel. Sizin seyrederken aldığınız keyif kadar biz de çekerken keyif aldık, bunun için herkese teşekkür ederim” dedi.
Ecem Erkek, setteki deneyimlerini aktararak, “Sette beş kadın, tartışmadan, sorun yaşamadan, harika bir çekim süreci geçirdik. Filmdeki kadın tavırlarının ergence olduğu yönündeki eleştirilere gelince; 40 yaşındaki kadın da, 80 yaşındaki kadın da, dul kalmış bir kadın da, 12 yaşındaki çocuğu olan bir kadın da genç bir kadınla aynı şekilde gülebilir, eğlenebilir, kahkaha atabilir” şeklinde konuştu.
Oyuncu Nilperi Şahinkaya ise filmde canlandırdığı Deniz karakterine gelen soruları yanıtlayarak, karakterin kişiliği ve filmdeki rolüne dair değerlendirmelerde bulundu.
Yapımcı Emre Oskay, film projelerindeki yaklaşımını aktarırken, “İlk profesyonel sinema tecrübemde Derviş Zaim ile ‘Gölgeler ve Suretler’ filminin yapımcılığını üstlendim. Her filmin farklı bir yolculuğu oluyor. Doğa Can Anafarta, Gelin Takımı markası yaratma fikriyle geldi, bu fikri çok beğendim ve sonuçta seyirciler de filmi beğendi” dedi.
Festivalin açılışı, hem sinema sektörünün temsilcilerini hem de Antalya’daki sinemaseverleri bir araya getirerek coşkulu bir başlangıç yaptı. “Gelin Takımı 2”nin gösterimi ve sonrasındaki söyleşi, izleyicilerden yoğun ilgi gördü.





