2024 TBMM NE ZAMAN AÇILACAK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2023 yılı çalışmalarını tamamlayarak ara vermişti. Meclis, 16 Ocak 2024 tarihinde yeniden açılacak.

Meclis'in açılışında, gündemde önemli konular yer alacak. Bu konular arasında, yargı paketi, ekonomiye yönelik torba teklif ve üniversite hastanelerinden Sağlık Bakanlığı hastanelerine geçen öğretim üyelerinin hak kaybının önlenmesine yönelik çalışma yer alıyor.

Yargı Paketi Meclis Gündeminde

Hazırlıkları süren yargı paketi, Meclis'in açılışında gündeme gelmesi beklenen en önemli konular arasında yer alıyor. Paket, yargı sisteminin daha etkin ve verimli hale getirilmesine yönelik düzenlemeler içeriyor.

Ekonomiye Yönelik Torba Teklif de Gündemde

Ekonomiye yönelik torba teklif de Meclis'in gündeminde yer alacak. Teklif, ekonominin canlandırılması ve istihdamının artırılmasına yönelik düzenlemeler içeriyor.

Üniversite hastanelerinden Sağlık Bakanlığı hastanelerine geçen öğretim üyelerinin hak kaybının önlenmesine yönelik çalışma da Meclis'te görüşülecek. Çalışma, öğretim üyelerinin özlük haklarının korunmasına yönelik düzenlemeler içeriyor.

// HABER MERKEZİ 

Editör: Haber Merkezi