2024 Asgari ücret belli oldu mu? Ne zaman belli olacak? Asgari ücret 2024 zam oranı açıklandı mı? Milyonlarca asgari ücretli çalışan tarafından merak edilen '2024 Asgari Ücret belli oldu mu?' sorusunun yanıtı haberimizde...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren 2024 yılı asgari ücreti belirleme süreci önemli bir dönemece girmek üzere. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, brüt ve net asgari ücret zammını belirlemek üzere 2024 toplu sözleşme sürecine başlıyor.

Toplantı Tarihi: 11 Aralık

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 11 Aralık'ta gerçekleşecek. Diğer toplantı tarihleri ise ilerleyen haftalarda kamuoyuna duyurulacak.

Zam Oranları Henüz Belirlenmedi

Henüz komisyon, önümüzdeki yıl uygulanacak zam oranlarına dair çalışmalara başlamış değil. Temmuz ayında %34'lük bir ara zamla 11 bin 402 liraya yükseltilen asgari ücretin üzerine ne kadar bir zam yapılacağına dair resmi bir açıklama bulunmuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan bu konuda resmi bir duyuru yapılmadı.

Beklentiler Görüşmeler Sonrasında Belli Olacak

İşveren ve işçi sendikaları arasındaki görüşmelerin ardından asgari ücretle ilgili beklentiler ortaya çıkacak ve değerlendirmeler yapılacak. Hükümetin son kararı ise 2024 yılında uygulanacak asgari ücreti belirleyecek. Kamuoyu, bu sürecin sonuçlarını merakla bekliyor.

Editör: Haber Merkezi