SUBÜ’nün ön lisans ve lisans düzeyindeki tüm bölüm ve programlarında uygulanan +1 Eğitim Modeli sayesinde öğrenciler, eğitim süreçlerinin en az bir yarıyılını iş yerinde geçiriyor. Model; öğrencilerin henüz eğitimleri devam ederken kariyer planlaması yapmalarına, devlet desteğiyle maaş almalarına ve mezun olmadan iş sahibi olabilmelerine olanak tanıyor.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Güz Yarıyılı’nda ön lisans düzeyinden 1.307, lisans düzeyinden 334 öğrenci olmak üzere toplam 1.641 SUBÜ öğrencisi işletmelerde mesleki eğitime katıldı. Öğrencilerin iş yeri deneyimi kazandığı firma sayısı ise Sakarya içinden 401, Sakarya dışından 560 olmak üzere toplam 961 olarak açıklandı.

Firmalar, muys.sabis.subu.edu.tr adresi üzerinden kayıt yaptırarak tam zamanlı öğrenci talebinde bulunabiliyor. SUBÜ, pandemi döneminde de +1 Eğitim Modeli’ni kesintisiz şekilde sürdürerek öğrencilerin saha deneyimi kazanması konusundaki kararlılığını ortaya koymuş, bu süreçte 5 bin 134 öğrenciyi iş dünyasıyla buluşturmuştu.

+1 Eğitim Modeli ile SUBÜ, öğrencilerini mezuniyet öncesinde iş hayatına hazırlamaya ve üniversite–sektör iş birliğini güçlendirmeye devam ediyor.

Kaynak: SUBÜ