Sakarya’da Yeni Parti İl Başkanlığı için seçim heyecanı yaşanıyor. Parti içi demokrasi kapsamında düzenlenen ön seçimde, il başkanlığı görevini üstlenmek isteyen Ecevit Keleş ve Selda Sezgin karşı karşıya geldi. Sakarya’nın 16 ilçesinde eş zamanlı gerçekleştirilen ön seçimde parti üyeleri, tercihlerini sandığa yansıtarak il başkanlığı yarışında söz sahibi oluyor.
16 ilçede sandık heyecanı
Yeni Parti Sakarya teşkilatında gerçekleştirilen ön seçimde yaklaşık 10 bin parti üyesi oy kullanıyor. İl genelinde kurulan sandıklarda üyeler, iki aday arasında tercih yapıyor. Seçim süreci parti teşkilatları tarafından yakından takip edilirken, il başkanlığı için yarışan adaylar da sandık başında üyelerin desteğini almaya çalışıyor.

Ecevit Keleş ve Selda Sezgin yarışıyor
İl başkanlığı görevine aday olan Ecevit Keleş ile Selda Sezgin, ön seçimde parti tabanının desteğini kazanmayı hedefliyor. Her iki aday açısından da büyük önem taşıyan seçimde, üyelerin ortaya koyacağı tercihlerin partinin Sakarya teşkilatındaki yeni dönemine yön vermesi bekleniyor.
Gözler sandıktan çıkacak sonuçlarda
16 ilçede eş zamanlı devam eden oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından sandık sonuçları merakla beklenecek. Yeni Parti Sakarya İl Başkanlığı yarışında hangi adayın üyelerden daha fazla destek alacağı, oy sayımının tamamlanmasıyla netlik kazanacak.






