Kellik, genellikle önemli özgüven sorunlarına neden olan bir durumdur. Alopesi, tamamen estetik bir sorunken sağlık üzerinde hiçbir etkisi yokken neredeyse he zaman rahatsızlık yaratır; kelliği çok az kişiye yakıştırırız. Kimse saçlarının dökülmesinden hoşlanmaz; birincisi daha yaşlı gösterir, ikincisi kişinin fizyonomisini tamamen değişmiş gibi görünür. Bu konuda maddi imkanları oluşturan kişiler en iyi saç ekim merkezi arayışına girer.

Tabii bu sorun beraberinde şu soruyu getiriyor: en iyi saç ekim merkezi neresidir? Kellik sorununu kesin olarak çözmek için başta erkekler olmak üzere her yıl binlerce insan Türkiye'ye seyahat ediyor. Şu anda İstanbul, saç ekiminin kalbi konumunda ve Almanya, Belçika, İngiltere gibi Türk nüfusun yoğunluklu olduğu yerler dışında Arap ülkelerinden ve diğer Avrupa ülkelerinden birçok hasta ülkemize geliyor.

Burada temel faktörlerden biri elbette fiyatlar. Türkiye'de yabancılara saç ekimi 2.000€-4.000€ arasında fiyatlar sunulurken Birleşik Krallık veya Amerika Birleşik Devletleri'nde aynı müdahale beş-on kat daha pahalıya mal oluyor. Türkiye’de pandemi sonrasında Türk Lirası’nın değer kaybı yaşaması bu ülkelerdeki hasta adaylarının ülkemizi seçmesini daha olası hale getirmiş durumda; çünkü örneğin turizm sezonunda tatil amaçlı gelen bir kişi bunu saç ekimi prosedürüyle bağlantılı olarak planlayıp çok ucuza hizmet alabiliyor.

Türkiye'de profesyonellerin rakamlarının diğer ülkelere göre uygun olması nihai fiyatı olumlu yönde etkilerken aynı tesis ve araçlar sunuluyor. Maliyetlerin düşmesini etkileyen bir diğer faktör de ülkede yaşanan muazzam rekabet; sadece İstanbul'da yaklaşık 400 saç ekimi kliniği bulunuyor. Bu merkezlerin birçoğunun Avrupa ülkelerinde, cerrahi prosedür hakkında her türlü bilgiyi sağlayan ve Türkiye'ye hasta yönlendiren ortak şirketleri var ve en iyi saç ekim merkezi olmaya aday klinikler.

En iyi saç ekim merkezi ile ilgili tercihinizi yaparken iyi tavsiyeler almak ve tanınmış kliniklere gitmek önemli. Türkiye'ye kellik tedavisi için gelen hasta sayısının fazla olması, yeterli sağlık garantisi olmadan çok ucuz cerrahi tedaviler sunan güvenilmez işletmelerin ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Türkiye'deki sağlık turizmi patlaması sadece saç dökülmesi ile ilgili değildir. Ülkemiz aynı zamanda kozmetik cerrahi, doğurganlık ve kanser tedavileri, beyin cerrahisi gibi işlemlerde de ön plana çıkıyor.

Saç ekim yöntemleri arasında prosedür için en yaygın teknik, foliküler ünitelerin çıkarılmasına dayanan FUE saç ekimi tekniğiidir. Saç bölgesinden (donör alan) kıl köklerinin alınarak saçsız bölgelere yerleştirilmesinden oluşan minimal invaziv bir işlemdir. Foliküller, ilk yöntemlerden olan FUT’dakinden farklı olarak kafa derisindeki şeritlere dayalı olarak alınmaz, tek tek çıkarılır. Bu sayede izler minimaldir. Ameliyat sonrası süre de büyük ölçüde kısalır. FUE tekniğinde, ekilecek kökleri çıkarmak için perforan bir alet veya punch kullanılır. FUE tekniğinin adımları şu şekildedir:

    * Foliküllerin alınmasını kolaylaştırmak için "donör alandan" saçları tıraş edilir.

    * Lokal anestezi uygulanır.

    * Punch kullanarak foliküler ünitelerin çıkarılır.

    * Çıkarılan materyal seçilir ve implantasyon anına kadar fizyolojik tuzlu su içinde yıkanır.

    * Greftler küçük delikler açılarak yerleştirilir.

İlk birkaç gün foliküllerin çıkarıldığı alan olan ense bandajla kapatılır. Ekilen kısmın üzeri örtülmez. İlk gün greft bölgesinde temastan sakınmak üzere tedbir alınması önemlidir. Müdahalenin ertesi günü bandaj çıkarılır ve üçüncü gün hasta başını ılık suyla yıkayabilir. Yaklaşık 10 günlük bir süre içerisinde kabuklar kaybolacak ve hastanın ameliyat geçirdiğine dair emareler azalacaktır.

Rakamlarla kellik İstatistiklere göre, her dört erkekten birinde 25 yaşından itibaren saç dökülmesi başlar. Yaşla birlikte sorun artar, 50 yaş üstü erkeklerin yarısının kel olduğu noktaya gelir. Sorun, kadınlar arasında daha az yaygındır.

En iyi saç ekim merkezi neresidir sorusunu soruyorsanız siz de nitelikli bir saç ekim hizmeti için en iyi saç ekim merkezi adayı Meditürk ile bir randevu oluşturabilirsiniz!

Editör: Haber Merkezi