SYKD Başkanı Necmettin Kırık yaptığı yazılı açıklamada, “30 Ağustos Türkiye'nin geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferdir.” dedi.
Yerel Kültür Derneği Başkanı Kırık açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 30 Ağustos, dünya tarihine damga vuran Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Bu zafer birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz sürece olmaz denilenleri başardığımızın bir göstergesidir. Bu zaferi kazanan şanlı ecdadın mirasçısı olarak bizler de bugün; ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmalıyız.
Bu vesile ile son dönemde vatanımızın bütünlüğüne yönelik artan terör eylemlerini şiddetle kınıyor, Yüce Türk Milleti’nin bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda eden, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.
Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanın bağımsızlığı için savaşıp can veren bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Hepsinden Allah razı olsun.” dedi.

Editör: Haber Merkezi