REZERVASYONLAR ARTTI
Yeşille mavinin bin bir tonunun yer aldığı doğası ve eşsiz güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken Sapanca, Ramazan Bayramı'nda tatilcileri ağırlamaya hazırlanıyor. Yeşilin farklı tonlarını barındıran doğası, gölü, mesire alanları, yürüyüş parkurları ve tesisleriyle turistlerden yoğun ilgi gören "Türkiye'nin incisi" Sapanca, 5 yıldızlı ve butik otelleriyle bayram tatilinde de en fazla tercih edilen turizm merkezleri arasında yer alıyor. İstanbul ve Ankara gibi iki metropol şehre yakın olması nedeniyle tatillerde ve hafta sonları nüfusu iki katına çıkan Sapanca'da rezervasyonlar, Ramazan Bayramı tatili öncesi arttı. Yerli turistlerin yanı sıra özellikle ünlüler ve Arap ziyaretçilerin de ilgi gösterdiği Sapanca'nın, 3 günlük bayram tatili süresinde yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vermesi bekleniyor.

HUZURUN BAŞKENTİ
Vali İrfan Balkanlıoğlu, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Ankara gibi illere çok yakın olan Sakarya'nın her türlü ulaşım arterinin üzerinde bulunduğunu söyledi. Kentte saklı cennetlerin bulunduğunu, bunların başında Sapanca ilçesinin geldiğine işaret eden Balkanlıoğlu, "Tertemiz, berrak, içme suyu kıvamında bir suyu var. Türkiye'nin en önemli içme suyu havzasıdır Sapanca. Birçok yerleşim birimi de içme suyunu oradan temin eder. Aynı zamanda yoğun orman arazi içerisinde müthiş yaylalar var. Sapanca böyle güzel olduğu gibi Sakarya'nın birçok saklı cenneti var, birçok yaylaları var. Doğa turizmi, sağlık turizmi, endemik bitki türleri ve hayvanları araştıranlar için Sakarya tam bir cennet" diye konuştu.

YÜZDE 90'A ULAŞTI
Sapanca Turizm Derneği Başkanı Berrin Yılmazer de Ramazan Bayramı tatili öncesi Sapanca'da tüm hazırlıkların tamamlandığını, dört gözle tatilcileri beklediklerini anlattı. Sapanca'nın "Türkiye'nin incisi" olduğunu ifade eden Yılmazer, "Sapanca doğa güzelliği ve gölüyle ikinci olarak da büyükşehirlere çok yakınlığıyla büyük ilgi görüyor. Sapanca, Karadeniz iklimiyle de çok güzel bir yer, yani Sapanca'ya gelen, Karadeniz'e gitmiş gibi oluyor. Bayram tatiline her şeyiyle hazırız. Turizm patlaması yaşanmasını bekliyoruz. Türkiye'nin her yerinden vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz." dedi. Ramazan Bayramı tatili öncesinde rezervasyonların arttığını kaydeden Yılmazer, "Şu anda 5 yıldızlı iki otel, bunun yanında 4 yıldızlı üç otelimiz, küçük oteller ve butikler olmak üzere bir sürü tesisimiz var. Bayram nedeniyle doluluk oranı yüzde 90'ları bulmuş durumda. Tatilde yüzde 100'e ulaşmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. AA

Editör: Haber Merkezi