İş insanları, sendikacılar ve bürokratlardan oluşan heyet üyeleri ilk olarak KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti. Girne Öğretmenevi’nde konaklayan Sakarya grubu, Kıbrıs programında Kapalı Maraş, Gazimağosa, Girne, Lefkoşa başta olmak üzere adanın önemli tarihi ve turistik bölgelerinde incelemelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, özel ilgi gösterdiği Sakaryalılar grubunu konakladığı öğretmenevinde de ziyaret ederek sohbet etti. Cumhurbaşkanı Tatar Türkiye’nin ve Türk milletinin Kıbrıs halkı için çok önemli olduğunu dile getirdi.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ
Gazimağusa Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüsle adayı gezen Sakaryalılar grubu, Kıbrıs Barış Harekatı’nda adaya ilk çıkan TSK alayının komutanı Halil İbrahim Karaoğlanoğlu’nun adının verildiği 20 Temmuz 1976’da inşa edilen Sakaryalı şehit askerlerimizin de bulunduğu Karaoğlanoğlu Şehitliği'ni ziyaret ederek dua ettiler.
Geçen yıl kullanıma açıldıktan sonra ziyaretçi akınına uğrayan hayalet şehir olarak adlandırılan Kapalı Maraş’ın da tüm bölgelerini gezen Sakarya heyetinden bir grup 1980’li yıllarda ülkemizde satın aldığı gazete ve dergilerle medya patronu olarak tanınan Kıbrıslı Türk iş insanı Asil Nadir’i evinde ziyaret etti.

VERİMLİ BİR GEZİ
Geziyi düzenleyen Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu Başkanı Hasan Demir, Kıbrıs ziyaretinin birçok açıdan çok verimli ve güzel geçtiğini belirterek, bu programda Sakaryalılar grubuna örnek ev sahipliği yapan herkese çok teşekkür etti.
Sakaryalılar grubu, Kıbrıs adasındaki gezi programını 18 Ekim Pazartesi günü tamamlayarak şehre güzel hatıralarla döndü.

Editör: Haber Merkezi