8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebeti ile Erenlerin Mahalle Muhtarları ve eşleri ile Nehir Sefasında bir araya gelen Başkan Öztürk, “Her başarılı erkeğin arkasında siz değerli kadınlarımız var. Sadece bir güne sığdırılamayacak kadar değerli olan siz değerli hanımefendilerin Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.
Kahvaltıdan sonra referandum süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Öztürk, önceki dönemlerde Hükümet ile Cumhurbaşkanlığı arasında yaşanan sıkıntılara değinerek referandumda evet demek için önce Anayasa değişikliğine hayır diyenlere bakılması gerektiğinin altını çizdi. Öztürk; “Başta PKK, HADEP, DHKPC ve CHP ile Batının neredeyse tamamı. Bunlar bile bizim evet dememiz için geçerli bir sebep. PKK ile Hadep ile DHKPC ile aynı safta yürüyecek tek bir kimseyi ben burada tanımıyorum. Özel kızgınlıklar olabilir ancak bu konu Tüm İslam Âlemini ilgilendiren bir konu. Dolayısı ile 16 Nisan’da herkesi elini vicdanına koyarak sağduyulu düşünerek oylarını kullanmaya davet ediyorum” dedi.

“MESELE VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR”
Başkan Öztürk konuşmasının devamında; “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ne kadar Devletçi ve Milletçi olduğunu ortaya koyuyor. Kendisine müteşekkiriz. Biliyorsunuz Almanya bizim Bakanlarımızın orada konuşma yapmalarını engelleyerek toplantılarını iptal ediyor. Bunun üzerine Sayın Cumhurbaşkanımızın bir açıklaması oldu. Ben istersem oraya gelirim ve eğer beni konuşturmazsanız sizi dünyaya rezil ederim dedi. Buna destek olarak Sayın Devlet Bahçeli de‘Cumhurbaşkanı Avrupa’ya gidecekse onu yalnız bırakmayacağım’ şeklinde bir açıklama yaptı. Bu bizim gerçek Türk milletinin bu konuda nasıl hassas olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

“ERDOĞAN DEĞİL HER DOĞAN YASASI”
Muhalefet,anayasa değişikliğini tek adamlık dönemi diye yayıyor. Tek adamlık dönemini bu ülke 1923’ten 1950’ye kadar 27 yıl yaşadı Milli Şeflik dönemi dediğimiz ve onların gururla zikrettiği İsmet İnönü döneminde ezanlar yasaklanarak Türkçe olarak okundu, Türk parasından ve posta pullarından Atatürk’ün resmi kaldırılarak İnönü’nün resmi kondu. Tek adamlık işte oydu bu değil. Yasa Sayın Başbakanımızın dediği gibi Erdoğan yasası değil her doğan yasasıdır.

Editör: Haber Merkezi