KİTAPLAR ARASINDA HAYAT
Hemen her kitabını okumasa da malumat edinmek için araştırdığının altını çizen Hikmet Cihan’ın kütüphanesinin ihtiva ettiği kitaplar konusunda gazetemize geniş açıklamalarda bulundu. Yaşamının büyük bölümünü kitaplar arasında geçiren Kitaplarına servet gözüyle bakıyor.Hikmet Cihan’ın kütüphanesi ilimiz için de bir kazanç.

70 BİN KİTAP
Muhteva ve konu çeşitliliği bakımından “özel kütüphane” olarak bırakın ilimizi, ülkemizde dahi bir benzerinin bulunmasının kolay olmadığını belirten emekli müdür Hikmet Cihan, bu işi belli bir ideolojik amaçla yapmadığını, yaklaşık 70 bin kitaplık kütüphanesinde düşünce dünyasına mal olmuş eserlerin külliyatının tamamına yakınının mevcut olduğunu belirtti.

MİNYATÜR BİR GOOGLE
Cihan, bunlara 50-60 yıllık gazete kupürleri ve broşürleri de ilave ederek, kütüphanesini daha da zengin hale getirmiş. Edebiyat, sanat, felsefe, din kültürü, ekonomi, siyaset alanında yazılmış eserler dahil bu yönüyle minyatür bir “Google” havasını çağrıştıran bu dev kütüphane, bilinen yayın evlerinin akademik özellikler taşıyan eserlerinin tümünü ihtiva ediyor.

ARAŞTIRMACILARA KAYNAK
Kütüphanesinin, yararlanmak isteyenler için bulunmaz bir kaynak olduğunu söyleyen Hikmet Cihan, “Yılların birikimi ile kazanılan mutluluğu bir başka şeyle izah etmek zor” dedi.

Editör: Haber Merkezi