Müstakil evler için çok kısa sürede sahip olunabilecek konteyner hazır evler ise bu dertlere en iyi çare oldu. Hazır ev sektörleri imalatı yapan güvenilir ve kaliteli bir hizmet ile çalışan firmamız gündeme dair son gelişmeleri ise; “üç artı bir veya iki artı bir gibi farklı çeşitlerde imal edilen konteyner evler şu anda çok popüler bir duruma gelmiştir. Halk, büyük şehirlerde üst üste yıkılan binalardan sıkıldı. Özellikle depremlerden sonra oturmakta oldukları konutlara güvenemeyen insanlar, kısa bir zamanda kullanım elde edebilecekleri konteyner malzemeden tasarlanan bu yeni yapı modellerini çok daha talep eder ve ilgi gösterir olmuşlardır,” şekilde değerlendirmiştir. Bunun yanı sıra; "üretimi aynı gün yapılıp teslim edilen bu ürünlere şu an talepler gün geçtikçe artmakta ve siparişleri yetiştirmek için neredeyse zorlanıyoruz,” diyerek açıklama yapan üretici firmamız, konteyner ev nedir, nasıl olur diye merak edilenler için aşağıdaki soruları yanıtlamıştır.

2+1 ya da 3+1 Konteyner Ev Nedir?

İçerisinde bir evin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak tasarımı ile 2+1, 3+1 ya da farklı formatlarda kısa sürede üretilen konteyner evler şu anda en çok satılan ev türleridir. Firmadan elde ettiğimiz bilgilerden hareketle konteyner evler dört kişilik bir ailenin müstakil ev kullanımına özgü tasarlanan ve istenilen metrekarede olabilen türler olduğunu söyleyebiliriz. Firmanın modern tesisleri içerisinde demonte olarak tasarlanan konteynerlar Türkiye’nin dört bir yanına tek bir araç kullanılarak kısa sürede sevk işlemleri yapılmaktadır. Sevkiyatın adrese ulaştığı gün kurulumu yapacak ustalar tarafından kısa sürede montajı sağlanarak müşterinin kullanımına açılması özelliği taşıdığını da üretici firmamız ayrıca eklemektedir. Konteyner evler sandviç panel olarak adlandırılan sistem üzerine kurulurlar. Sistem içerisinde yer alan duvar, çatı, ekstra çatı kaplaması, elektrik, su, atık ve sıhhi tesisatları, tuvalet ve duş üniteleri, kapı ve pencereleri ile aslında normal bir evden farksız olan bu hazır evler hızlı üretimleri ve kullanım rahatlığı açısından müşterilerin ilgi odağında olmaya da önümüzdeki yıllarda da devam edeceğe benziyor. Şu an en çok tercih edilen türlerden 2+1 konteyner ev firma tarafından en uygun olacak şekilde montajı dâhil edilerek fiyatları hesaplanmaktadır. Üretici firmamız metrekaresine, tasarımına, kullanılan işçilik, nakliye ve diğer masraflar göz önüne alınarak hesaplanan her konteyner evin fiyatlarının farklı olabileceğini de ayrıca belirtmektedir. Tüm ev tiplerinde konteynere ait olacak seyyar halde bulunan tuvalet ve duş üniteleri tasarım planı dâhilinde müşterilerin kullanımına hazır olacak şekilde müşteriye teslim edilmektedir. Üretici firmamızın altını çizmek istediği bir başka özellik ise konteyner evlerin enerji tasarrufu sağlamasıdır. Müşterilerin kışın soğuktan korur mu endişeleri adına yalıtımı en üst düzeyde tutacak tüm tasarım konteyner içerisinde mevcut olduğu firmamız tarafından ayrıca belirtilmektedir.

En Çok Tercih Edilen Konteyner

Türkiye aktif fay hatları üzerinde bulunan bir ülke olduğu için sürekli bir deprem tehlikesi yaşanmaktadır. Buna göre firmamız geçmişte yaşanan depremlerin büyük kayıplarından sonra yakın zamanda yaşanan Elâzığ, Malatya ve İzmir depremleri sonrası bir kez daha güvensiz binalarda yaşamak yerine insanların daha güvenli olan konteyner evlere yönlendirilmesini doğru bulmaktadır. Deprem risklerinin devam ettiği bu alanlarda hızlı, güvenli yapıları ile uzun ömürlü yaz ve kış rahatça kullanılacak bu evler ilk olarak ihtiyaç duyulan ev modellerindendir. Ayrıca büyük çaplı köprü, bina, alışveriş merkezi, madencilik, baraj gibi inşaatların yapımı esnasında kullanılan şantiye konteyner tasarımları da ikinci olarak tercih edilen konteyner evlerdir. Çok kısa sürede yapımı tamamlanan konteynerler birçok amaçla hizmet verebilmektedir. Örneğin; personellerin dilenme, uyuma, beslenme ve temizlenme ihtiyaçlarının karşılanmasında.

Konteyner kentlerin yanı sıra daha iyi bir yatırım amacı güden bazı işletmelerde artık hazır evlerin gücünden yararlanmak istiyorlar. Marketler, büfeler, PTT şubeleri, zincir mağaza sahibi marketler, ticari firmalar da artık uzun süren bina yapımları değil kısa sürede tamamlanan konteyner evlere sahip olarak kısa sürede müşterilerine hizmet sunuyorlar. Böylelikle hem bina oluşum giderleri azalıyor hem de kısa sürede müşteri ile buluştukları için kar oranlarını sağlayabilmektedirler.

Üretici firmamız şu anda oluşan yoğun taleplere rağmen yine de cazip fiyatlar ile konteyner evlerden yararlanmak isteyen insanlara kampanyalar oluşturarak insanların bu ihtiyaçlarını gidermeyi sürdüreceklerini dile getiriyorlar. Firma yetkilileri, kullanıcıları konteyner ev fiyatları konusunda yapılan kampanyalardan faydalanmaları için uyarıda bulundular. Sezonluk devam edecek bu kampanyalar sonrası fiyatlarda güncelleme olabilir.

Konteyner evlerle ilgili aklınıza takılan diğer sorular için firmamızın İnternet sitesi üzerinde bulunan bilgilendirici bloklarını okuyabilir, firmayı arayabilir ya da e-mail yolu ile mesajlarınızı iletebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi