‘TERK EDER’
Atlantis Petshop Yöneticisi Mehmet Coşkun, sokak hayvanlarının artmasının nedeninin duyarsız vatandaşlar olmadığı görüşünde. Evcil hayvanları sahiplenirken dikkat edilmesi gerekenlerin başında dişi hayvan sahiplenmek olduğunu söyleyen Coşkun, “Erkek köpekler bir dişinin kokusunu bir kilometreden alarak sahibin terk edebiliyor, çiftleşme zamanı gelen bir köpeği tutmak çok zor oluyor” dedi.

‘SADIKTIR’
“Müşterilerimiz genelde dişi köpek istemiyor” diyen Coşkun, “Ama biz her sefer müşterilerimizi uyarıyoruz, bir süre sonra duyuyoruz ki köpeği evden yada evin bahçesinden kaçmış. Aslında doğanın gerçeği bu, dişi evcil hayvanlar her zaman daha sadıktır, ailesi olarak gördüğü sahibini terk etmez. Bu konuda hayvanseverlerin bilinçli olarak hareket etmeleri çok önemli” ifadelerini kullandı.

‘ANNELİK’
Coşkun, “Hayvansever kimse köpeği sokağa atmaz, biz duyarlı bir milletiz, sokaktaki köpeği de daldaki kuşu da severiz, besleriz, hatta sahipleniriz. O yüzden binlerce lira vererek aldığı evcil hayvanı kimse sokağa atmaz, ben buna inanmıyorum” dedi. Coşkun özellikle dişi köpeklerin bir kere de olsa yavruladıktan sonra kısırlaştırılması gerektiğini belirterek, “Dişi köpekler bir kere bile olsa annelik duygusunu tatmalı” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi