Memur-Sen Sakarya İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen; “Kurban ve Ramazan çalışmaları kapsamında İHH ile daha önceleri teşkilat olarak birçok kez birlikte faaliyetlere eşlik ettik. Çalışmaları bizzat yerinde organize ve koordine ettik. Gittiğimiz mazlum ülkelerde ülkemize olan inancı ve bakışı gördük. Bu yönüyle değerlendirdiğimizde İHH ümmetin yüz akıdır. Birlikte çalışmaktan, çalışmalara destek vermekten son derece memnunuz” diye konuştu.

GÖNÜL RAHATLIĞIYLA
Sakarya İHH Başkanı Engin Sezer; “Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’i kendi evimiz gibi görüyoruz. Çalışmalarımızda her zaman bize desteklerini esirgemedikleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz. 2019 Kurban organizasyonu kapsamında Türkiye dahil 90 ülke ve bölgede çalışma yürüteceğiz. Sakarya İHH ekiplerimizden 3 arkadaşımız Arakan Kampları, Myanmar ve Nepal’de çalışmalara tanıklık edecek. Ancak biz Genel Merkezimiz koordinesinde 90 ülke ve bölge için kurban çalışması yapacağız. Türkiye, Yemen, Arakan, Afrika, Asya, Balkanlar ya da hayırseverlerimizin tercih edeceği herhangi bir ülke ya da bölge için bağışlarını gönül rahatlığıyla yapabilirler” dedi.

KURBAN BAĞIŞ BEDELİ
Sezer; “Kurban bağışı bedeli olarak yurtiçi ya da yurtdışı fark etmeksizin 850 TL olarak belirledik. Senede bir kez et yiyebilen ya da günde bir öğün yemek bulabilen insanların büyük bir heyecanla bizleri beklediğini biliyoruz. Bu heyecana ortak olmak, yetim ve mazlumlara bir tebessüm olmak isteyen hayırseverlerimize çağrıda bulunuyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmak ve onlara kurban emanetlerinizi ulaştırmak için bu Kurban Bayramı’nda da yola çıkıyoruz. Siz de bağışlarınızla bu iyilik yolculuğumuza katılabilirsiniz. Hayırseverlerimiz Orhan Camii yanındaki Sakarya İHH’ya gelerek makbuz karşılığı ya da banka-internet yoluyla kurban açıklamalı bağış yapabilirler” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi