Mandala atölyesinden Örme file yapımına, Takı kutusu boyama etkinliğinden Kadın Hayattır sergisine kadar birçok etkinlik 8 Mart Perşembe günü Agora Alışveriş Merkezi’nde ziyaretçilerini bekleyecek.

HATIRA KALACAK ATÖLYELER AGORA’DA
Agora Alışveriş Merkezi Kadınlar tarafından büyük ilgi duyulan atölyelerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de yer verecek olan Agora Alışveriş Merkezi; Mandala Atölyesi, Örme File Yapımı ve Takı Kutusu boyama atölyelerini saat 14.00-17.00 arasında -1.kat etkinlik alanında gerçekleştirilecek. Mandala Atölyesi, Örme File Yapımı ve Takı Kutusu boyama atölyeleri ile kadın ziyaretçiler yeni bir hobi edinmenin yanı sıra bu özel günden geriye kalan keyifli bir hatıraya da sahip olacak. Ücretsiz gerçekleştirilecek atölyelerden Mandala, Takı Kutusu Boyama ve Örme File Atölyeleri 20 kişilik kontenjan ile alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek.

“KADIN HAYATTIR” RESİM SERGİSİ AGORA’DA
Agora Alışveriş Merkezi Kadınlar Günü’ne özel etkinliklerinin yanı sıra akrilik boya tekniği ile hazırlanmış resim sergisine 8 Mart tarihinde giriş katta yer verecek. Emekçi kadınların buluşma noktası haline gelecek olan “Kadın Hayattır” resim sergisi 16 Mart tarihine kadar giriş katta sanatseverleri bekleyecek.

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜN ÖNEMİ NEDİR?
8 Mart'ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü, Türkiye'de ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. Dünya’nın birçok yerinde çeşitli etkinlikler ile kutlanan Dünya Kadınlar Günü; kadınların tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hak ettikleri saygı ve emeklerini gösteren gün olarak kutlanıyor. Kadınların kendi haklarını savunabildiği, sosyal ve siyasal haklarını en güzel şekilde dünyaya tanıtabildiği en önemli günlerden bir tanesi kadınların günü 8 Mart dünya kadınlar günü olarak kutlanıyor

Editör: Haber Merkezi