ÜRÜN FİYATLARI
Hali esnafı yeni hal yasası ve komisyonculuğun kaldırılması konusunda yapılan çalışmalara destek verdiklerini belirterek açıklamalarda bulundu. Hal esnafı Oğuzhan Çuhadar, “Komisyonculuk olmayacak konusunda şuanda mevcut sistemde komisyonculuk ürünlerin fiyatlarını yerinde oluşan piyasayı belirlemektedir. Mevcut sistemdeki komisyonculuğun kalkmasını bir yerde destekliyoruz, bir yerde de desteklemiyoruz, ikilemler var.”

KABZIMALLAR
Yerel halk komisyoncularından Geylani Sezgin, "Söylentiye göre konuşmak gerekirse, çünkü yasal bir şey yok şu an için, komisyoncuların kaldırılacağından bahsediliyor ama bu kadar malı ne şekilde eritmeyi, satmayı düşünüyorlar ona bir açıklık getirilmesi lazım. Komisyonculuk ile kabzımallığı karıştırmayalım. Kanun kabzımalların önünü açacaktır. Yeni hal kanunu destekliyoruz"

“İYİ BİR KARAR”
Kabzımal Ertuğrul Altındaş ise, "Biz hal yasasını destekliyoruz. Hem üretici için hem tüketici için belirleyici bir birim fiyat olacak. Üretici ürettiği, satışa sunduğu ürünlerin fiyatını bilmiş olacak, bizde oradan çıkış fiyatını, piyasayı bilmiş olacağız. Tüketici de birim fiyatlarını bilmiş olacak. Bence iyi bir karar.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi