Son zamanlarda kişisel eşyaların güvenle saklanması açısından önemli bir yere sahip olan emanet dolaplarına olan ilginin her geçen gün arttığını söylemek mümkündür. Dolapların sahip olduğu özellikler ve sunduğu avantajlar, kişisel eşyaların korunmasında ve güvenilir bir şekilde muhafaza edilmesinde en fazla tercih edilen dolaplar arasında yer almaktadır. Bu nedenle halka açık pek çok alanda ya da işletmelerde farklı boyutlarda ve ölçülerde emanet dolapları karşımıza çıkar.

Emanet Dolaplarının Özellikleri

Emanet dolapları, laminat, ahşap ve çelik olmak üzere farklı şekillerde üretim altına alınır. Ayrıca isteğe bağlı olarak özel ölçülerde ve ebatlarda üretilmeleri mümkündür. Örneğin; 5 gözlü, 10 gözlü, 15 gözlü ya da daha fazla göze sahip emanet dolabı üretimi yapılabildiğini söylemek doğru olur. Bunun yanında emanet dolapları üretim şekillerin göre farklı kilit sistemlerine sahiptir. Metal dolap asma kilit sistemi bulundururken bazılarında ise şifreli kilit sistemi yer alır. Genel olarak baktığımızda ise emanet dolapların özellikleri aşağıdaki gibidir;

  * Çelik emanet dolapları dayanıklı yapıları ile güven verir.

  * Farklı göz sayılarına sahiptir.

  * Asma kilit ya da şifreli kilit sistemleri içerir.

  * Mevcut kilit sistemi ile özel eşyalar güvenli bir şekilde saklanabilir.

  * Ayrıca farklı boyutlarda ve ölçülerde özel üretimler yapılabilir.

  * Çelik emanet dolapları genelde DKP sacdan üretilir.

  * Emanet dolaplarının zeminle temas etmemesi için ayak sistemleri kullanılır.

  * Etiketleme ya da numaralandırma sistemi ile kullanıcılar kendi emanet dolaplarını rahatlıkla bulabilir.

  * Bunların yanı sıra farklı renk ve model seçeneklerine sahiptir.

  * Elektrostatik boya korumalı modelleri herhangi bir sorun yaşanmadan uzun yıllar kullanılabilir.

  * İhtiyaca uygun çözümler için isteğe bağlı olarak özel ölçülerde ve ebatlarda üretilmeleri mümkündür.

Çelik emanet dolaplarına artan talep, işletmeler ya da şirketlerin ihtiyacına uygun çözümlerin de üretilmesine neden olmuştur. Pek çok farklı alanda rahatlıkla kullanılabilen emanet dolapları, isteğe bağlı olarak özel ölçü ve ebatlarda üretilerek işletmeler için de birtakım avantajlar öne çıkarmıştır. Kaliteli ve titiz bir işçilik ile üretilen bu metal dolapların uzun yıllar herhangi bir sorun yaşamadan kullanılmaları mümkündür.

Emanet Dolapları Kullanım Alanları

Emanet dolabı, genel olarak bakıldığında oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. İnsanların ihtiyaç duyduğu pek çok farklı alanda kendine yer edinmiş olan bu dolaplar, çeşitli aktiviteler ya da etkinlikler sırasında özel eşyaların gönül rahatlığı ile saklanmasında etkili bir konumda yer alır. Üstelik bu kadar fazla talep görmesinin en önemli nedenlerinden biri güvenli olmasıdır. Metal emanet dolaplarının kullanım alanlarına baktığımızda ise aşağıdaki sonuçlar karşımıza çıkar;

  * Gar

  * Otogar

  * Havaalanı

  * Feribot terminalleri

  * Bekleme salonları

  * Alışveriş merkezleri

  * Spor merkezleri

  * Fuar merkezleri

  * Kayak merkezleri

  * Resmi ve Askeri Kurumlar

  * Yoğun yaya trafiği olan diğer mekanlar

Emanet Dolapları Ne Kadar Güvenli?

Çelik emanet dolaplarında belirli bir zaman kadar asma kilit ve buna benzer basit kilit sistemleri kullanılırken artık üretilen dolaplardaki kilit sistemlerinde belirgin bir değişiklik olduğunu söylemek mümkün olur. Çelik asma kilitlerin yerini giderek elektronik kilit sistemlerinin aldığını belirtmekte yarar vardır. Elektronik kilitlerin asma kilitlere oranla daha güvenli olduğu hemen herkes tarafından bilinmektedir. Yani şifreyi bilmeyen kişiler dışında elektronik kilit sistemini aşmak ve emanet dolaplarını açmak mümkün olmaz. Bu nedenle gerek işletmeler ya da şirketler de gerekse de insan trafiğinin çok fazla olduğu alanlarda bulunan emanet dolapları elektronik kilit sistemi ile daha güvenli bir hale getirilmiştir.

Sizler de metal emanet dolaplarına ihtiyaç duyuyorsanız, hemen gokerler.com ziyaret edin ve uzman ekibimiz ile geliştirdiğimiz dolap çözümlerimizden sizler de yararlanın.

Editör: Haber Merkezi