Çamaşır makinelerinde her türlü tekstil ürünü ve kıyafeti çok hızlı ve kolay bir şekilde 100% hijyenik hale getirecek şekilde yıkamak mümkündür. Bu nedenle de günümüzde her evde en fazla kullanılan beyaz eşya grubu ürünlerinden birisidir. Gelişmiş fonksiyonlara sahip olan çamaşır makinelerinde gerçekleştirilen kullanım sırasında çeşitli sorunlar ile karşı karşıya kalınabiliyor. Bu tip durumlardan birisi de çamaşır makinesinin deterjan çekmecesine koyulmuş olan tüm deterjanının hepsini almaması sorunudur. Çamaşır makinesinin yıkama programı sona erdikten sonra deterjan çekmecesi kontrol edildiğinde deterjanın tamamını almamış olması, makinede bir sorun olduğunu göstermektedir. Böyle bir soruna yönelik olarak Göztepe Arçelik Servisi hizmetlerine başvuruda bulunmadan önce yapılması gereken bazı kontroller bulunmaktadır.
Çamaşır Makinesi Deterjanın Hepsini Neden Almaz?
Çamaşır makinesinin deterjan haznesine koyulmuş olan deterjanının hepsini almamasının birden fazla neden olabilir. Çamaşır makinesinin deterjan çekmecesindeki deterjanının yıkama programına uygun şekilde kazan içerisine alınması işlemi birden fazla parçanın ve fonksiyonun devreye girmesiyle söz konusu olur. Bu nedenle de farklı ihtimaller söz konusudur. Ancak öncelikli olarak çamaşır makinesinin bağlı olduğu su tesisatındaki su basıncı seviyesinin düşük olması değerlendirilir. Eğer böyle bir durumda ise çamaşır makinesinin mutlaka bağlı olduğu tesisatta su basıncı seviyesinin arttırılması sağlanmalıdır. Eğer su basıncında bir sorun bulunmuyor ise basıncın makineye ulaşana kadar düşmesine neden olabilecek makine su giriş hortumu filtresinin tıkanmış olması söz konusu olabilir. Böyle bir durumda ise çamaşır makinesi su giriş hortumu filtresi yerinden sökülerek, tıkanıklık basitçe giderilebilir. Bu işlemler Küçükyalı Arçelik Servisi hizmetlerine gereksinim duymadan bireysel olarak yerine getirilebilir.
Çamaşır makinesinin deterjan haznesinde kalıplaşmış deterjan artığı kalmış olmasına bağlı tıkanıklık oluşması ya da deterjanın ıslanmış olması tamamen alınamamasına neden olabilir. Bunun dışında çamaşır makinesinin deterjan haznesi ve kazan bağlantısını sağlayan hortumda bir tıkanıklık söz konusu olabileceği gibi su giriş ventili veya su seviye anahtarı gibi parçalarda arızalanmalar meydana gelmiş olabilir. Böyle bir durumda Pendik Arçelik Servisi uzman teknikerlerince parça değişimi uygulanarak, sorun çözüme kavuşturulabilir./Haber MERKEZİ

Editör: Can İkiz