112 yıldır bozulmadan devam ettirilen Hendek Dikmen Mahallesi'ndeki Ramazan Bayramı gelenekleri olan Toplu Bayramlaşma ve Keşkek Yemeği koronavirüs nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirilemedi.

Yüzyıllık gelenek 2 yıldır yapılamıyor
Örf, adet, gelenek ve göreneklerini nesilden nesile aktararak devam ettiren Hendek Dikmen Mahallesi sakinleri, Ramazan Bayramında Toplu Bayramlaşmanın ardından kazan kazan hazırlanarak Vatandaşlara Yöresel Keşkek ikramında bulunuyordu.

Geleneklerimiz öksüz kaldı
Ramazan Bayramlarında binlerce Vatandaşın ziyaret ettiği Dikmen Mahallesinde her yıl 40’a yakın kazan Keşkek’in hazırlanarak Vatandaşlara ve misafirlere ikram edildiğini belirten Mahalle sakinleri, nesilden nesile örf, adet, gelenek ve göreneklerimi devam ettirmeye özen gösteriyoruz.
 Her yıl Ramazan Bayramlarında devam ettirdiğimiz geleneğimizi koronavirüs nedeniyle geçen yıl ve bu yıl gerçekleştirememenin üzüntüsünü ve eksikliğini yaşıyoruz.
 İnşallah kısa süre içerisinde koronavirüs hastalığı ortadan kalkar ve yine eskiden olduğu gibi örf, adet, gelenek ve göreneklerimiz yaşatmaya devam edebilsek ifadelerine yer verdiler.

Özlem duyuyoruz
Her yıl Ramazan Bayramlarında bir araya gelerek hasret giderdiklerini belirten Mahalle sakinleri, eskiden köy meydanında toplu bayramlaşmalarda bir araya gelip, herkesin katkı vererek hazırlanan ve tüm misafirlere ikram edilen keşkek yemeğimizin özlemini çekiyoruz. Allah bir an önce bu hastalıktan Ülkemizi ve tüm Dünyayı kurtarsın, eski günlerin özlemini çekiyoruz ifadelerine yer verdiler.

Editör: Haber Merkezi