Adapazarı Ticaret Lisesi 1974 mezunu Nervin Mert’in, dönem mezunlarını bir araya getirip grup kurma girişimleri eski arkadaşları buluşturdu. Mert’in kurduğu ve ilk etapta üç kişi ile başlayan grup 53 kişiye ulaştı. 
İLK ADIM
Dönem mezunlarını bir araya getirme süreci ve devamındaki gelişmeleri anlatan Nervin Mert, “Birden aklıma düşenin nasıl gerçekleştirilebileceğinin zorluğu konusunu hiç tereddüt etmeden telefona sarıldım. Aradığım arkadaşlara; 46 yıldır görüşemediğimiz kişiler ile iletişime geçip 1973-1974 mezunları adı altında whatsapp grubu kurma konusunu görüşmek üzere buluşma talep ettim.” 

----


ÜÇ KİŞİYLE BAŞLADILAR
“Ülker Uygul Sıktaş arkadaşımızın mazereti nedeniyle katılamadığı görüşme Necla Gürkan Köseoğlu, Serpil Boğaz Ölmez ile üç kişi olarak gerçekleştirdik. Güzel geçen bir sohbetin arkasından evet biz bu işi yapabiliriz dedik grubu kurduk ve arkadaşlarla iletişime geçmeye başladık. Grup profil fotoğrafı olarak da o günümüzü fotoğraflayarak bizim fotoğrafımızı paylaştık.”

----


MEZUNLAR TOPLANIYOR
“Kısa bir süre içinde hepimizin çabaları ile şu anda 5 yöneticisi ile grubumuz 53 kişiye ulaştı. Benim attığım bir adıma 53 adım geldi. Bu çok güzel başarı idi. Hepimiz birbirimize teşekkür ediyoruz. Ancak grubumuzun; hiçbir ideolojik, siyasi bir amacının olmayacağı, sadece okul dönemi süreci hatıralarını yad etmek olacağı konusunu da netleştirmiştik.”
KORONA TEDBİRLERİ
“Yaptığımız tüm çabalara değen bir sonuçla toplandık. Çok keyifli geçen günün sonunda her ayın ilk perşembe günü toplanma kararı aldık. 5 Kasım Perşembe günü için toplantımızı yapmaya bir türlü karar veremedik. COVID19 vaka sayıları gittikçe artıyordu.”
“Arkadaşlarımızın hepsi ayrı ayrı tereddütlerini dile getirdiler. Haklı sebepleri olan; her birisi birbirinden kıymetli arkadaşlarımızın isteklerine duyarsız kalamazdık. Sonuçta hepimizi ilgilendiren sağlık problemiyle karşı karşıya kaldığımız bir süreci yaşıyor ve yaşayacaktık. Bundan dolayı da toplantının pandemi süreci sonrası yapılmasına hepimizin ortak kararı ile kabul edildi.”

----


46 YIL SONRA ÇOCUKSU COŞKUYLA
“Ama biz durmadık tabii. Yılların özlemi bir grup arkadaşımız belirtilen günü hem atlamayalım hem de görüşmek isteyenler, müsait olanlar görüşelim istediler. Toplantımızı her ne kadar ileri tarihe ertelemiş olsak da 5 Kasım Persembe günü Elegant Kafe’de buluşmamızı gerçekleştirdik.”

----


“Buluşmamız; mezuniyet sonrası birbirini hiç görmeyip de 46 yıl sonra gören arkadaşların duygulu ve hala o okul sıralarındaki gibi çocuksu coşkuyu yaşamasını sağladı. Bu güzel dakikaları dolu dolu bir sonraki toplantımız için sanki bir ön birikimleri yaşayan bizler Melih Uyar, Erdal Yetiş, Mustafa Aygündüz, Turan Akgün, Ayten Özer Sarıkaya, Necla Gürkan Köseoğlu, Neriman Tanır Turgut, Zekiye Gencay, Nedret Mumcuoğlu Anbarlı, Hatice Aydıntepe ve Nervin Mert.”
“BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN”
Nervin Mert açıklamasının son bölümünde; “Bundan sonraki toplantılarımız Ticaret Lisesi mezunları tarihinde hiç yaşamadığı coşkuyu yaşamak bu grubun hedefi olacak. 1973/1974 mezunu olup da whatsapp grubumuzdan haberi olmayan tüm arkadaşlarımızın iletişime geçmesini diliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi