Yamanlı Mahalle Muhtarı Necati Eren, köprünün mevcut durumu hakkında ilgili kurumlara dilekçe ile başvuruda bulunduğunu söyledi. Dilekçesinde köprünün alt kısmında aşınmalar meydana geldiğini ve acil müdahale edilmesi gerektiğini vurgulayan Eren, uzun süredir herhangi bir çalışma yapılmadığını ifade etti. Yoğun yağışlar sonrası su seviyesinin yükselmesiyle birlikte köprünün hasarının arttığı, üst bölümünde yer alan bir parçanın tamamen koptuğu görüldü.

Şu an itibarıyla köprünün vatandaşlar için ciddi tehlike oluşturduğunu dile getiren Muhtar Eren, “Göreve geldikten sonra köprünün durumu ile ilgili gerekli bildirimleri yaptım. Ancak bugüne kadar herhangi bir müdahale yapılmadı. Köprü, insan ve hayvan sağlığı açısından büyük risk taşıyor. Bu nedenle kullanılmaması gerekiyor” dedi.

Su seviyesinin yüksek olması nedeniyle köprünün alt kısmındaki hasarın net olarak görülemediği, ancak daha önce suyun çekildiği dönemlerde alt bölümdeki aşınmaların açıkça gözlemlendiği öğrenildi. Köprünün su büzleri üzerine inşa edildiği ve bu durumun dayanıklılığını zayıflattığı da ifade edildi.

Mahalle sakinleri ise, köprünün bir an önce onarılmasını ya da güvenli şekilde yeniden yapılmasını talep ediyor.

Kaynak: İHA