Sakarya genelinde 3 gündür aralıksız etkisini sürdüren şiddetli sağanak yağışlar, birçok noktada hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kent genelinde su baskınları ve taşkınlar yaşanırken, Hendek ilçesinde ise yağışların ardından bir tali yolda çökme meydana geldi.
Yolun büyük bölümü çöktü
Hendek ilçesinde birkaç eve ulaşım sağlayan tali yol, yoğun yağışların etkisiyle büyük ölçüde çöktü. Yolun bir bölümünün kayması sonucu ulaşım tehlikeli hale gelirken, ortaya çıkan görüntüler yağışların yol açtığı hasarın boyutunu gözler önüne serdi.
Mahalleli barikat kurarak yolu kapattı
Çökmenin ardından harekete geçen mahalle sakinleri, olası bir facianın önüne geçmek için kendi imkânlarıyla güvenlik önlemi aldı. Vatandaşlar, çöken yolun çevresine dubalar ve borular yerleştirerek araçların ve yayaların bölgeye girişini engelledi.
Yetkililere haber verildi
Yolun mevcut haliyle ciddi tehlike oluşturduğunu gören mahalle sakinleri, durumu ilgili yetkililere bildirdi. Özellikle gece saatlerinde fark edilmesi güç olan çökmenin kazaya neden olmaması için yolun giriş ve çıkışları kapatıldı.
Mahalle sakinleri, ulaşımın yeniden güvenli şekilde sağlanabilmesi için çöken yolun onarılmasını bekliyor.




