Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde jandarma trafik ekiplerinin gerçekleştirdiği rutin denetimde ilginç bir olay yaşandı. Bağlar Mahallesi’nde kurulan yol kontrol noktasında durdurulan bir sürücünün yapılan sorgulamasında hakkında yakalama kararı bulunduğu ve aracının muayenesiz olduğu tespit edildi.

“Telefonumu Alıp Geleceğim” Deyip Kaçtı

Ekipler tarafından araçtan indirilen şahıs, üst araması sırasında “Telefonumu alıp geleceğim” diyerek izin istedi. Ancak uyarılara rağmen aracına binerek hızla olay yerinden uzaklaştı.

Bir süre sonra kendi imkanlarıyla tekrar denetim noktasına gelen şahıs, bu kez cep telefonu ile görüntü almaya çalışınca jandarma ekipleriyle arasında gerginlik yaşandı.

Asılsız Darp İddiasında Bulundu

Şahıs, karakola götürülmek üzere jandarma aracına bindirilmek istendiği sırada telefonla konuştuğu kişiye, jandarma tarafından darp edildiğini iddia etti.

O anlarda görevli jandarma personelinin, “Sana kim vurdu? Yalan konuşma” şeklindeki tepkisi de kameralara yansıdı.

Ambulans Asılsız İhbarla Çağrıldı

İşlemler sırasında aracın ruhsat sahibinin kendisi olmadığını öne süren şahıs, ekipleri oyalamaya çalıştı. Olay yerine gelen ambulansın ise şahsın yaptığı asılsız ihbar sonucu çağrıldığı değerlendirildi.

Hakkında İşlem Başlatıldı

Yaşanan olayın ardından şahıs hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı öğrenildi. Jandarma ekipleri, denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti.

Kaynak: İHA