Bursa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Nilüfer Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri, 20-27 Mayıs 2025 tarihleri arasında gölde yoğun denetimler gerçekleştirdi. Balık çeşitliliğini korumak ve ekolojik dengeyi sağlamak amacıyla yapılan kontrollerde usulsüz avcılık yaptığı tespit edilen 3 kişiye cezai işlem uygulandı.
346 Kilo Sazan Göle Bırakıldı
Denetimler sırasında canlı olarak ele geçirilen toplam 346 kilogram sazan balığı, tekrar Uluabat Gölü'ne salındı. Bu uygulamayla bölgedeki biyolojik çeşitliliğin korunması ve ekosistemin sürdürülebilirliği hedefleniyor.
Aranan Şahıs Yakalandı
Ayrıca jandarma ekipleri tarafından yürütülen kontroller sırasında S.K. (38) isimli şahsın “Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak” suçundan 2 yıl, “Hırsızlık” suçundan ise 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi. Gözaltına alınan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.