En büyük deprem Girit açıklarında

Günün en dikkat çeken depremi saat 09.46’da Akdeniz’de Girit Adası açıklarında meydana geldi. Yaklaşık 9,8 kilometre derinlikte gerçekleşen depremin büyüklüğü 4.4 olarak ölçüldü.

Denizli’de peş peşe sarsıntılar

Denizli’nin Buldan ve Güney ilçeleri çevresinde gün boyunca birçok küçük ölçekli deprem kaydedildi. Saat 09.03’te Hamdiye-Güney bölgesinde meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki deprem bölgedeki en güçlü sarsıntı olarak kayıtlara geçti.

Buldan ve çevresinde saat 09.08, 09.07 ve 09.06’da da 1.4 ile 1.9 büyüklüğünde art arda depremler yaşandı.

Balıkesir ve çevresinde de sarsıntılar

Balıkesir’in Sındırgı ilçesi çevresinde de gün içinde çeşitli büyüklüklerde depremler meydana geldi.
Saat 10.15’te Alayaka-Sındırgı bölgesinde 1.7 büyüklüğünde,
saat 07.40’ta Küçükdağdere-Sındırgı bölgesinde 2.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Ege Denizi ve İzmir çevresinde hareketlilik

Ege Denizi’nde ve İzmir çevresinde de gece saatlerinden itibaren çeşitli sarsıntılar yaşandı. Kuşadası Körfezi açıklarında saat 02.48 ile 02.52 arasında büyüklükleri 1.5 ile 2.7 arasında değişen birçok deprem kaydedildi.

İzmir’in Torbalı ilçesinde saat 05.12’de 1.5 büyüklüğünde, İzmir Körfezi’nde ise 04.52’de 1.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Farklı illerde de küçük ölçekli depremler

Gün içerisinde Adıyaman, Tokat, Kahramanmaraş, Malatya, Manisa, Ankara, Yalova, Kütahya ve Çanakkale çevresinde de büyüklükleri 0.7 ile 2.8 arasında değişen çok sayıda küçük deprem kaydedildi.

Fotoğraf: sosyal medya

Kaynak: Kandilli Rasathanesi