Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısına liderlik edecek. Ekonomiden dış politikaya, sağlıktan eğitime 2021 değerlendirmesi ve 2022'deki yol haritalarının da konuşulacağı kabine toplantısı enflasyon verilerinin TÜİK tarafından açıklanması ile memur ve emekli maaşlarındaki zamların belirlenmesi açısından da önem arz ederken gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yapacağı son dakika açıklamalarında olacak.

2022 yılının ilk kabine toplantısında iç ve dış gelişmeler değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan birçok konuda ilgili bakanlardan bilgi alacak.

KABİNE GÜNDEMİNDE NELER VAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik edeceği kabine toplantısında ekonomideki gelişmeler, dolar başta olmak üzere dövizi düşüren hamle sonrası alınacak yeni önlemler değerlendirilecek.

Toplantıda, memur ve memur emeklilerini ilgilendiren yılın ilk 6 ayına ait zam oranlarının görüşülmesi de bekleniyor.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NETLEŞMEK ÜZERE

Öte yandan yarın gözler bir yandan enflasyon rakamlarında olacak. Memur ve emekli maaşlarında 2022 zammının belirlenmek üzere olduğu son günlerde TÜİK'ten gelecek verilerle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrasında yapacağı açıklamalar büyük önem taşıyor.

FAİZ KONUSUNDA KARARLILIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı öncesi gerçekleştirdiği programlarda sık sık dile getirdiği faiz karşıtı politikada kararlılık vurgusu yapmıştı. Kabinede bu yöndeki adımlar da masaya yatırılacak.

Erdoğan bu konuda İstanbul'da ASKON 12. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada kur ve faiz için "Kurun tekrar oynamaya başlaması geçici bir durumdur. Döviz kuru üzerinden bize silah göstermeye kalktılar ama başaramayacaklar" demişti.

"ARTIK BU İŞİ KİTABINIZDAN ÇIKARIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları söylemişti: "Artık bu işi lütfen kitabımızdan çıkaralım. Faiz dediğimiz şey zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar. Bunu bilecek, buna inanacağız ve bununla yolumuza devam edeceğiz. Bu can bu tende oldukça açıkça söylüyorum, 'faiz sebeptir enflasyon neticedir' bunu söyleyeceğiz."

KABİNE TOPLANTISI SONRASINDA AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının gerçekleşeceği haftanın ilk gününde kabinede yapılan değerlendirmeler ve alınacak son dakika kararlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kameraların karşısına geçerek açıklaması bekleniyor. (Sabah)

Editör: Haber Merkezi