Otopark alanlarına giriş çıkışların takip edilebilmesini kolaylaştıran bu sistemler yazılım tabanlı olarak çalışıyor. Bu sistemlerin geliştirilmesi ile birlikte plakaların manuel olarak okunması dönemi de tarihe karıştı. Dolayısıyla otopark giriş – çıkış alanlarında uzun süre beklenmesi dönemi de kapanmış oldu.

Bu sistemler günümüzde en gelişmiş teknolojiler kullanılarak hazırlanıyor. Araçların markası ya da modeli ne olursa olsun, plakalarının kısa sürede okunması mümkün olabiliyor. Bu işlemin yapılmasında da kamera sisteminden faydalanıldığını söyleyebiliriz. Kamera ile aracın görüntüsünden plaka bölümü ayırt ediliyor. Plakadaki görüntü yazılım tarafından işleniyor ve böylelikle plaka okuma işlemi de saniyeler içerisinde tamamlanmış oluyor.

Plaka Tanıma Sistemlerinin Kullanım Alanları Neler?

Genel olarak plaka tanıma sistemi kullanım alanlarını şu şekilde listelememiz mümkündür:

* Trafik kontrol bölgeleri

* Site ve toplu konutların giriş çıkış alanları

* Üniversiteler

* Oteller

* Otoparklar

* Ülkelerin sınır bölgeleri

Bu listeyi uzatmak mümkün olabiliyor. Günümüzde bu sistemlere ulaşmak ve kurulumunun yapılmasını sağlamak da oldukça kolaylaştı. İşte bu nedenle plaka okuma sistemlerinin kullanım alanlarının da gün geçtikçe çoğaldığını söyleyebiliriz. Zamandan yana ciddi bir tasarruf sağlayan bu sistemlerin şüpheli araç kontrolleri gibi işlemlerin de çok daha kısa sürede yapılmasına olanak tanıyor.

Elbette bu sistemlerin en önemli özelliği, herhangi bir alana giriş çıkış yapan araçların kontrol edilebilmesi ve kayıt altına alınabilmesidir. Özellikle toplu konut alanlarında bu konunun büyük önem taşıdığını belirtmemiz gerekiyor. Site ve apartman gibi alanlarda gayet konforlu bir şekilde araç giriş çıkışlarının kontrolünün sağlanması mümkün olabiliyor.

Kara liste oluşturmak ya da araç limiti tanımlamak gibi işlemlerin de hızlı bir şekilde yapılmasına olanak tanıyan bu sistemler hakkında daha fazla bilgi almak için Apsiyon.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Apsiyon Plaka Tanıma Sistemi Programı, sıklıkla tercih edilen seçeneklerden biri oluyor. Sunduğu kolaylıklar ve hangi özellikler ile donatılmış olduğu gibi konuları ise internet sitesi üzerinden kolaylıkla inceleyebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi