Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Suriye’nin geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Suriye’nin terör örgütleri üzerinden istikrarsızlaştırılmasına izin verilmeyeceğini vurgulayarak, “Suriye’yi kimse terör örgütleri vasıtasıyla zehirlemeye kalkmasın. Suriye Suriyelilerindir ve Suriye hep beraber ortak bir geleceği kurmak için kararlıdır” dedi.

Kurtulmuş, konuşmasında Türkiye’de yürütülen “Terörsüz Türkiye” sürecine de değindi. TBMM bünyesinde oluşturulan komisyonun çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirten Kurtulmuş, “Komisyon çalışmalarında son aşamaya geldik. Bir an evvel bitirmek için arkadaşlarımız samimiyetle gayret ediyor” ifadelerini kullandı.

Açıklamalar, hem bölgesel gelişmeler hem de Türkiye’nin terörle mücadele sürecine ilişkin kararlılığın sürdüğünü bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak: AA