Nesine 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk hedefiyle sezona başlayan Sakaryaspor, ligin ilk haftasında deplasmanda 1461 Trabzon ile karşı karşıya gelirken, yeşil-siyahlı taraftar grubu Tatangalar da takımlarını yalnız bırakmadı. Deplasman tribününde kendilerine ayrılan bölümü dolduran Sakaryaspor taraftarları, karşılaşmanın başından sonuna kadar yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdi.

Sezonun ilk maçının deplasmanda oynanmasına rağmen Sakaryaspor taraftarlarının mücadeleye gösterdiği ilgi dikkat çekti. Trabzon’a giden Tatangalar, maç öncesinde tribündeki yerlerini alarak yeşil-siyahlı futbolcuları karşılaşmaya hazırlayan atmosferin önemli bir parçası oldu.

İlk düdükten son ana kadar destek

Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte tezahüratlarını artıran Tatangalar, Sakaryaspor’un sahadaki mücadelesine tribünden destek verdi. Yeşil-siyahlı ekip zaman zaman zor anlar yaşasa da taraftar desteği maç boyunca kesilmedi.

Sakaryaspor’un 17. dakikada Kerim Frei’ın golüyle öne geçmesiyle birlikte deplasman tribününde büyük sevinç yaşandı. Ev sahibi ekibin beraberlik golünün ardından da desteğini sürdüren Tatangalar, takımlarını oyunun içinde tutmak için tezahüratlarına devam etti.

İlhan Depe’nin golü tribünü ayağa kaldırdı

İkinci yarıda Sakaryaspor’un yeniden üstünlüğü ele geçirmesiyle deplasman tribünündeki coşku daha da arttı. Oyuna sonradan dahil olan İlhan Depe’nin 62. dakikada attığı gol, Tatangalar arasında büyük sevinç yaşanmasına neden oldu.

Yeşil-siyahlı taraftarlar, takımın yeniden öne geçmesinin ardından maçın kalan bölümünde desteğini daha da yükseltti. Ancak 1461 Trabzon’un 83. dakikada skoru 2-2’ye getirmesiyle karşılaşmada yeniden büyük bir heyecan yaşandı.

89. dakikada gelen golle büyük coşku

Mücadelenin son dakikalarında Sakaryaspor yeniden galibiyet golü için yüklenirken, 89. dakikada kaptan Yalçın Kılınç sahneye çıktı. Kaptanın attığı golle yeşil-siyahlılar 3-2 öne geçerken, deplasman tribününde adeta yer yerinden oynadı.

Tatangalar, son dakikalarda gelen galibiyet golünün ardından büyük sevinç yaşarken, maçın bitiş düdüğüyle birlikte coşku tribünlere taştı.

Futbolcularla birlikte kutladılar

Karşılaşmanın 3-2 Sakaryaspor üstünlüğüyle sona ermesinin ardından yeşil-siyahlı futbolcular deplasman tribününe giderek taraftarlarla galibiyet sevincini paylaştı. Tatangalar ve futbolcular, sezonun ilk 3 puanını birlikte kutladı.

Deplasmanda alınan galibiyet, hem futbolcular hem de taraftarlar için sezona moral dolu bir başlangıç oldu. Şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Sakaryaspor’un ilk haftada kazanması, yeşil-siyahlı camiada da umutları artırdı.

Trabzon’dan mutlu döndüler

Takımlarını 90 dakika boyunca yalnız bırakmayan Tatangalar, maç sonundaki kutlamaların ardından Trabzon’dan Sakarya’ya galibiyet sevinciyle döndü.

Sezonun ilk deplasmanında tribündeki yerini alan yeşil-siyahlı taraftarlar, Sakaryaspor’un mücadele edeceği zorlu lig maratonunda bu sezon da takımın en önemli destekçilerinden biri olacaklarının mesajını verdi.

Ataberk Dadakdeniz Süper Lig’e gitti! Yeni takımı Gaziantep FK
Ataberk Dadakdeniz Süper Lig’e gitti! Yeni takımı Gaziantep FK
İçeriği Görüntüle


foto: sosyal medya

Muhabir: Serkan ARUTAN