TÜİK verilerine göre Tarım-ÜFE, ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,93 azalırken, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 9,20 yükseldi.

Endeks, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21,91, 12 aylık ortalamalara göre ise yüzde 33,47 artış gösterdi.

Sebze grubunda dikkat çeken artış

Yıllık bazda fiyat artışının en yüksek gerçekleştiği alt grup sebze ve kavun-karpuz, kök ve yumrular oldu. Bu grupta üretici fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 69,99 arttı.

Aylık bazda en dikkat çekici yükseliş ise tropikal ve subtropikal meyvelerde kaydedildi. Söz konusu grupta fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 153,75 yükseldi.

Evde Bakım Yardımları Hesaplara Yatırıldı
Evde Bakım Yardımları Hesaplara Yatırıldı
İçeriği Görüntüle

Bitkisel ürünlerde aylık düşüş

Sektörler incelendiğinde, ağustos ayında tarım ve avcılık ürünleri ile ilgili hizmetlerde yüzde 0,86, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 1,74 düşüş yaşandı.

Balık ve diğer balıkçılık ürünleri, su ürünleri ve balıkçılık için destekleyici hizmetlerde ise aylık gerileme yüzde 1,77 olarak gerçekleşti.

Canlı hayvan ve hayvansal ürünlerde artış

Ana gruplarda tek yıllık bitkisel ürünlerin üretici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 6,23 azalırken, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 3,22 artış kaydedildi.

Canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde ise fiyatlar aylık bazda yüzde 2 yükseldi.

Açıklanan verilerle birlikte Tarım-ÜFE'de yıllık artış yüzde 21,91 olarak kayıtlara geçerken, aylık bazda fiyatların yüzde 0,93 gerilediği görüldü.

Kaynak: sosyal medya