16-21 NİSAN
Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun (TBF) 1963 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlediği ve bu sene üçüncü kez en üst yarış kategorisi olan ‘UCI World Tour’ takviminde yer alan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 16-21 Nisan 2019 tarihleri arasında ‘nostaljik’ bir rotada sporseverlerle buluşacak.

SAKARYA’DAN DA GEÇİLECEK
1963’te ‘Marmara Turu’ adıyla başlayan, 1965’te uluslararası nitelik kazanan ve sonraki sene ilk defa Cumhurbaşkanlığı makamı himayesinde gerçekleştirilen yarış, 55’inci yılında yine Marmara Denizi çevresinde, ilk rotasına benzer bir güzergâhta koşulacak. Altısı World Tour takımı olmak üzere 17 takımdan 119 bisikletçi, yarış boyunca iki defa kıta değiştirecek. İstanbul’dan yola çıkarak Tekirdağ üzerinden tarihi Gelibolu Yarımadası’nda şehitlerimiz ve savaş kurbanlarına selam duracak yıldız sporcular, Avrupa’dan Asya’ya geçecek. Edremit, Balıkesir ve Bursa’nın ardından ‘Kraliçe Etap’ta geçilecek Kartepe tırmanışı büyük ihtimalle TUR’un kazananını belirleyecek. Sakarya ve Kocaeli üzerinden gerçekleştirilecek son etapta ise bisikletçiler Avrasya Tüneli’nden geçerek Sultanahmet Meydanı’nda finiş görecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DÜNYA BARIŞINA KATKI
Sporun birleştirici yönünün altını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUR’la ilgili açıklamasında “Tarih boyunca barış ve dostluğun yayılmasına büyük hizmetlerde bulunan milletimiz, günümüzde hem atasporları ile olan köklü bağlarını korurken, hem de yeni tanıdığı spor dallarına büyük ilgi gösteriyor. Farklı kültür ve inançların bir arada yaşamaya imkan bulduğu ülkemiz birçok uluslararası spor faaliyetlerine ev sahipliği yaparak dünya barışına da katkı sunuyor. Tüm katılımcılara başarılar diliyor, organizasyonda görev alan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

2019 TUR ETAPLARI
16 Nisan
: İstanbul – Tekirdağ      156.7 km
17 Nisan: Tekirdağ – Eceabat    183.3 km
18 Nisan: Çanakkale – Edremit     122.6 km
19 Nisan: Balıkesir – Bursa           194.3 km
20 Nisan: Bursa – Kartepe             164.1 km
21 Nisan: Sakarya – İstanbul        172.4 km

TOPLAM MESAFE:                            993.4 km

Editör: Haber Merkezi