Sakarya’da spor adına 2022 yılı oldukça verimli geçti. Sakaryaspor ve Sapanca Gençlikspor yıl içerisinde şampiyonluklar yaşarken, birçok branşta takımlar ve sporcular sayısız başarılar kazandı

SAKARYASPOR 1.LİG’E ÇIKTI
Spor şehri Sakarya’nın en büyük markası olan Sakaryaspor, 2022 yılında yaşadığı şampiyonlukla taraftarlarını mutlu etti. 11 yıllık aranın ardından adını Spor Toto 1.Lig’e yazdıran yeşil siyahlılar, 2022’nin ilk yarısını mutlu kapattı. Şehirde yapılan kutlamalar günlerce ulusal basında yer buldu. Sakaryaspor, senenin diğer yarısında ise 1. Lig’de beklenen performansın uzağında kaldı. Yeşil siyahlılar sezonun ilk yarısında 18 maçta 25 puan toplayabildi ve 10. sırada yer aldı.

SPOR ŞEHRİ SAKARYA!
Geçen yıl alınan Bisiklet Şehri Sakarya unvanı sonrasında Sakarya’ya uluslararası bir unvan daha geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Sakarya “2023 Avrupa Şehri Spor Şehri” unvanını aldı. Avrupa Spor Başkentleri Federasyonu tarafından verilen ödülü Belçika’da düzenlenen törenle Başkan Ekrem Yüce aldı.

SAPANCA ŞAMPİYON
Sakarya’da 2022 yılında bir şampiyonluk da Sapanca Gençlikspor’dan geldi. Bölgesel amatör Lig’de şampiyonluk coşkusu yaşayarak adını 3.Lig’e yazdıran yeşil beyazlılar, çok özledikleri profesyonel lige kavuştu. Senenin ikinci yarısında ise taraftarlar beklenenin üstünde bir Sapancaspor izledi. Ligde oynadığı 17 maçta 23 puan toplayan yeşil beyazlılar, play off hattının hemen altında 7. sırada yer aldı.

HENTBOL’DA SÜPER LİGDEYİZ
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce liderliğinde Eskişehir Orman Spor Kulübü’nü alarak Sakarya’ya kazandıran Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Hentbol Süper Ligi’nde yer alarak ilimizi profesyonel bir ligde daha temsil etmeye başladı. Milli sporcularla ligde şampiyonluk mücadelesi veren Sakarya Büyükşehir Hentbol, 2022’de Sakarya sporu için büyük bir sürpriz oldu.

VOLEYBOL PLAY OFF’U KAÇIRDI
İlimizi profesyonel liglerde temsil eden bir başka temsilcimiz Sakarya Voleybol, Kadınlar 1.Lig’inde geçtiğimiz sezon play off’u 1 set ile kaçırdı. Başarılı bir performans çizen Sultanlar, senenin ikinci yarısında ise yine hedefini play off olarak belirledi. Başkan Ömer Bektaş liderliğinde iyi bir ekip olan Sakarya Voleybol, 2022 yılında başarılı bir grafik çizdi.

KADIN FUTBOLDA LİG ATLADIK
Kadınlar Futbol 2.Ligi’nde yer alan temsilcimiz Sakarya Kadın Futbol Kulübü ise senenin ilk yarısında şampiyonluk yaşayan ekiplerimizden biri oldu. 12 haftalık periyodu rakiplerinin önünde tamamlayan yeşil siyahlılar, adını 1.Lig’e yazdırdı. Senenin diğer yarısında ise 1.Lig’de beklenen performansın uzağında kalan Sakarya Kadın Futbol takımımız, henüz 1 galibiyet alabildi.

Editör: Haber Merkezi