Sakaryaspor,  gerçekleştirilen genel kurul ile yeni başkanını seçti. Olayların ve oy sayımının damga vurduğu kongrede 355 oy alan Cumhur Genç 4 oy farkla Sakaryaspor’un 43’ncü başkanı oldu

OY SAYIMI DAMGA VURDU
Sakaryaspor, tarihinin en büyük katılımlı seçimlerinden birini geride bıraktı. 723 delegenin katıldığı ve 706 oyun sandıktan çıktığı seçimde sandık imzasındaki 694 sayısı itirazlara neden oldu. Oy sayısı ile imza sayısı tutmayınca Uğur Akkuş ve ekibi itiraz etse de yeni başkan Cumhur Genç oldu. Genç seçimi kazanmasının ardından taraftarları ve yönetimi ile poz verdi.

AKKUŞ İTİRAZ EDECEK
Olaylı kongrenin ardından açıklamalarda bulunan Uğur Akkuş ve ekibi seçime itiraz edeceklerini söyledi. Tüzüğüne aykırı şekilde seçimin gerçekleştirildiğini vurgulayan Akkuş ekibi, genel kurul ile ilgili tüm yasak yolları kullanacaklarının da altını çizdi. Başkan Cumhur Genç seçilse de ilerleyen süreçte nasıl bir yolun Sakaryaspor’u bekleyeceği merak konusu.

KATILIM REKORU
Gerçekleşen genel kurulda en büyük katılım sağlanarak rekor kırıldı. Daha önce 287 delegenin katıldığı seçimden 700 delegenin katıldığı seçime geçiş yapan Sakaryaspor, önceki seçimdeki sayısını da 3 e katlamış oldu. Oy verme işlemiş ve kongre toplamda 6 saat sürdü. Olayların ve oy farkının damga vurduğu seçim sosyal medyadan büyük tepki aldı.

Editör: Haber Merkezi