Sakaryaspor Futbol Okulları direktörlüğü görevine getirilen Talip Toprak, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Toprak, “Önemli olan göreve gelmek değil, iz bırakabilmek” dedi

“DETAYLAR ŞABAN HOCADA”
Geçtiğimiz günlerde Başkan Cumhur Genç tarafından tanıtımı yapılan Sakaryaspor Futbol Okulları’nda Direktörlük görevine getirilen antrenör Talip Toprak, Gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Toprak, “Herkes yükselerek gidelim diyor da yükselerek gidebilmek için çok sayıda antrenör olması lazım bu kişilere maaş ödenmesi lazım. Şu anda bunu karşılamak güç gibi duruyor. Bizim amacımız Bunu bir proje ile karşılayabilmek. Bunun detaylarını zaten Şaban hocamız ya da yöneticimiz Serkan önümüzdeki günlerde aktarır” dedi.

“2 HOCA 500 ÇOCUĞA BAKMAYACAK”
Talip Toprak, “Biz bununla alakalı dev bir adım attık. Sakaryaspor Futbol Okulları çerçevesinde birçok antrenör olacak. Yani şöyle 2 tane hoca 500 tane öğrenci ile ilgilenmeyecek. Orda sadece o çocukların zaman geçirmesi için uğraşmayacak. O çocuklarla ilgili analiz yapacak. Eksik ve artılarına bakacak. Öncelikle hoca ihtiyacını karşılayacağız” sözlerini sarf etti.

“ÜNİVERSİTE İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”
Toprak, Sakarya Üniversitesi ile birlikte çalışacaklarını ifade ederken, “Ben de Sakarya BESYO mezunuyum. Yüksek lisansımı da burada yaptım. Öğrencilerin staj döneminden de yararlanacağız. Dekan beyle de bir görüşme gerçekleştirilecek. Üniversite ile ortak bir çalışma yürüteceğiz. Sadece stajyer öğrenciyle olacak iş değil tabi ki. Bunların başında antrenörler de olacak. Daha birçok ince nüans var. Bunları benim anlatmam doğru olmaz. İleriki günlerde bunlarla alakalı bilgilendirmeler yapılacaktır zaten. Merkezdeki projeyi oturtursak, bir iki ay içerisinde ilçelere gitmeye başlayacağız” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARA SAKARYASPOR’U SEVDİRMELİYİZ”
Sakaryaspor’un bu şehrin en önemli markası olduğunu belirten Talip Toprak, “Sakaryaspor bu şehrin markası. Şehirde hemen hemen herkesin çocuğu var. Biz öncelikle çocuklarımıza Sakaryaspor’u sevdirmeliyiz. Çocuk sevdiği zaman büyüklerin de kalbine girersin. Projeye küçük gözle bakmamak lazım. Bu projeyle binlerce eve ulaşabilirsin. Sen çocuklarla iyi ilgilenirsen, o çocuğun ailesinin de gönlüne girersin. Ahlaklı bir hoca ile ahlaklı bir nesil yetiştirirsin. Bunlar hep Şaban Hoca’nın projeleri. Zaten sürekli birlikteyiz ve fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu pandemi sürecinde bu projeye de vakit ayırma imkanı buldu hocamız. Böyle bir projenin içerisinde bulunduğum için mutluyum” dedi.

“ALTYAPI OLURSA TRANSFERE GEREK KALMAZ”
Sakaryaspor’un altyapı ile ilgili gerekli adımları atmaya başladığını belirten Toprak “İnegölspor’un futbol okulunda 1750 öğrenci var. Sakaryaspor’da şuan sadece 75 kişi var. Bu hem gençlerin spor yapması, kötü alışkanlıklardan uzak kalmasıyla ilgili hem de Sakaryaspor’a gelir sağlamakla ilgili. İnegölspor bile bu kadar büyük sayılara ulaşabiliyorsa biz niye yapamayalım? Bir de bu çocuklar arasından 2-3 yetenekli genç yakaladığın zaman hem transfer giderlerin de düşecek. Altyapından oyuncu oynatabileceksin ve transfer yamak zorunda kalmayacaksın. Olaya bir de böyle bakmak lazım” ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi