PAZAR SONA ERECEK
Türkiye Güreş Federasyonu tarafından 5-7 Nisan 2019 tarihlerinde Adapazarı Atatürk Spor Kompleksinde yapılacak olan Gençler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonasına 18, 19 ve 20 yaş grubu (1999-2000-2001 doğumlular) direk olarak, 17 yaşındaki (2002 doğumlu) sporcular ise doktor raporu ile katılabilecekler. Şampiyonaya İstanbul’dan 6, Ankara’dan 4, İlimizden ve Antalya, İzmir, Konya, Samsun, Ordu, Rize, Kayseri, Bursa , Yozgat İllerinden 2 takım olmak ve diğer İllerden bir takım minderde başarı arayabilecek.

SECATİ EKER KONUŞTU
TOHM sporcuları grup müsabakalarına katılabilmeleri için lisansları hangi ilde ise o İldeki İl seçmelerine katılmak zorundadır. İl listesinde ismi olmayan TOHM sporcuları Türkiye Şampiyonasına alınmayacaktır. Belirlenen kriterler dışında İl seçmelerine katılamayan ve raporlu olan hiçbir sporcu Türkiye Şampiyonasına katılamayacaktır. Güreş İl Temsilcisi Secati Eker, “Müsabakalar UWW ve TGF kurallarına uygun olarak yapılacak ve Gençler Greko-Romen Güreş Türkiye Şampiyonasında, 1-2-3-3 dereceleri alan sporculara madalya verilecektir.

MÜSABAKALARA DAVET
Ayrıca en centilmen Antrenör ve en teknik güreşçiye madalya veya plaket, kürsüye çıkan ilk 3 (üç) takıma da kupa verilecektir 5-7 Nisan 2019 tarihlerinde İlimizde düzenleyeceğimiz Gençler Greko-Romen Güreş Şampiyonasında tüm sporseverleri izlemeye davet ediyorum. Böylesine önemli bir şampiyonanın İlimizde düzenlenmesinde emeği geçen ve güreş sporuna her zaman destek veren başta Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Fatih Çelikel olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

DOĞRUDAN KATILMA KRİTERLERİ;
2018 Yılında yapılan Gençler Greko-Romen Güreş Türkiye Şampiyonasında ilk 3’e giren sporcular, 2018 Yılında Gençler Avrupa ve Dünya, Şampiyonalarında derece yapan sporcular ile,  U23 ve Büyükler kategorisinde Avrupa ve Dünya, Şampiyonalarında Milli Takıma giren sporcular, İller yapacakları İl seçmesi sonucunda İllerine verilen sporcu kontenjanı sayısı kadar Türkiye şampiyonasına katılıyorlar

Editör: Haber Merkezi